4 preconcepții la care poți renunța în 2021

2021 poate fi momentul potrivit să renunți la multe lucruri care te-au tras înapoi și astfel să te asiguri că vei avea un an mai bun și cu mai multe împliniri. Poate că nu realizezi, dar pericolul cel mai mare pentru bunăstarea ta poate fi chiar propria mentalitate. În acest caz ne referim la preconcepții. 

Preconcepțiile sau prejudecățile sunt idei formate în mod eronat, în majoritatea cazurilor din lipsă de informații și din comoditate. În mod normal nimeni nu trebuie să tragă o concluzie fără să cunoască exact faptele sau să facă o cercetare în prealabil. 

Și totuși, românii par a fi campioni la capitolul păreri. Nu este absolut nicio rușine să recunoști că nu știi anumite lucruri și nu ai o părere formată despre un fenomen. Preconcepțiile, prin natura lor superficială ne pot aduce o grămadă de prejudicii. Citește mai jos despre câteva dintre cele mai dăunătoare. 

Trebuie să mulțumești pe toată lumea pentru a fi fericit 

Acest tip de preconcepție te poate aduce cu adevărat în pragul epuizării mentale și sufletești. Să faci pe toată lumea fericită este imposibil și distrage atenția de pe cea mai importantă persoană din viața ta. Ai o datorie către o singură ființă în această existență și aceea ești tu. Să eviți să superi sau să deranjezi și astfel să-ți alterezi convingerile și visurile este o rețetă către dezastru. 

Dacă ai firmă muncești mai puțin și îți permiți orice

Românii au în general o idee greșită despre bani și cum se fac aceștia, dar cele mai mari preconcepții sunt legate de cei care au firme și cum își fac banii. Toată lumea își imaginează că patronii dorm pe un munte de bani și nu fac nimic toată ziua. Total neadevărat! Mai ales când afacerile sunt la început, antreprenorii muncesc mult mai mult decât angajații lor și nici măcar salarii mari nu-și permit.

Pentru a pune o firmă pe picioare este nevoie de mult mai mult decât opt ore de muncă pe zi și sacrificii serioase. Așa că nu-ți imagina că o firmă garantează confortul financiar. De multe ori vei avea mult mai multe griji decât atunci când lucrai pentru altcineva. Da, o firmă îți permite o anumită libertate în ceea ce privește programul, dar necesită un volum de muncă imens. 

Anumite meserii sunt imorale

Munca este muncă și nu trebuie să lași pe nimeni să te judece pentru ceea ce faci. Una dintre meseriile cele mai hulite de la noi din țară este videochatul, de exemplu. Probabil că ai auzit povești despre prostituție sau altele asemenea, dar majoritatea nu sunt adevărate. Videochatul este în primul rând o meserie legală și se bazează pe comunicare. Caută mai multe informații despre acest subiect, află ce înseamnă videochat, vorbește cu o persoană care practică această meserie și doar apoi fă-ți o părere. Nimeni nu trebuie invinuit pentru munca pe care o face, atâta timp cât nu rănește pe nimeni. 

Ca să ai corpul pe care ți-l dorești trebuie să lucrezi într-un anume fel

Da, cel mai probabil vei vrea să te apuci de sport după sărbători pentru a arde kilogramele în plus, dar sfatul nostru este să nu te lași influențat de ce vezi în filme și reclame și să-ți faci un program de mișcare adaptat nevoilor tale. Prea multe persoane urmează antrenamente care nu se potrivesc cu nevoile lor sau diete care sunt imposibil de ținut pe termen lung și ajung astfel să fie frustrate, accidentate sau nemulțumite. 

Nu trebuie să lucrezi până la epuizare, pentru că a doua zi nu te vei mai putea ridica din pat. Ia lucrurile progresiv. Nu te lăsa influențat de cei care îți spun să treci peste durere, deoarece acesta este un semnal pe care corpul tău ți-l trimite pentru a evita accidentarea. Este absolut normal să-ți forțezi limitele, dar nu să te torturezi. 

Sperăm că acest articol ți-a dat de gândit și vei cerceta lucrurile mai în amănunt pe viitor. 

Pe-Internet

Articolul Anterior

Cum pot accesa antreprenorii finanțări pentru IMM-uri la început de an?

Articolul Urmator

Top 10 recomandări – ce să faci și să nu faci atunci când vrei un împrumut până la salariu!

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *