5 recomandări pentru alegerea formei ochelarilor de soare

Alegerea formei ochelarilor de soare este o decizie personală și poate depinde de mai mulți factori, inclusiv forma feței, stilul personal și preferințele estetice. Am pregătit în acest material informații importante care să te ajute să identifici forma ochelarilor de soare potriviți pentru tine. În plus, în showroomurile autorizate vei găsi mereu specialiști care să îți ofere sfaturi utile, pentru o alegere informată.

1. Forma feței 

Identificarea formei feței este primul pas esențial în alegerea ochelarilor de soare potriviți. Forma feței tale nu poate fi încadrată perfect în șabloane, dar dacă îți privești chipul în oglindă, vei putea identifica cel mai apropiat model. 

Găsești ochelari în București, de la branduri celebre, modele cu forme diferite, pentru toate stilurile și personalitățile. Ochelarii de soare de calitate superioară pot proteja ochii de radiațiile ultraviolete și pot preveni apariția cataractei sau a altor afecțiuni oculare, oferind un aspect estetic cât mai plăcut. 

Pentru fețele ovale, cele mai potrivite sunt modelele de ochelari mai largi decât partea cea mai lată a feței. În schimb, pentru fețele rotunde, ochelarii cu rame pătrate sau dreptunghiulare conferă armonie trăsăturilor. Pentru fețele pătrate, ochelarii rotunzi pot ajuta la atenuarea liniilor dure ale feței. Chipul încadrat la forma diamant se remarcă prin obraji înguști, cu frunte și bărbie mai late. Ochelarii cu rame ovale sau cat-eye pot fi ideali în acest caz. 

2. Dimensiunea ochelarilor

Dimensiunea ochelarilor de soare este o componentă esențială în asigurarea confortului, dar și a aspectului estetic. În primul rând, ochelarii de soare trebuie să aibă proporții adecvate cu dimensiunea feței tale. În mod ideal, ochelarii nu trebuie să depășească lățimea feței și nici să acopere sprâncenele în totalitate. Poate doar în cazul celor oversized, conceptele enunțate nu se aplică. 

O opțiune excelentă poate fi reprezentată de ochelarii de soare pătrați, care oferă o protecție completă, datorită suprafeței generoase pe care o acoperă. În plus, forma este clasică și poate fi asociată unor ținute diferite și unor personalități pe măsură. Ai la dispoziție ochelari de soare pătrați în showroomurile autorizate, de dimensiuni diferite.

Poți verifica oferta online, dar ai și posibilitatea de a proba mai multe modele, pentru a identifica varianta potrivită pentru tine. Nu trebuie să îți faci griji dacă nu te pricepi, ai specialiști în centre, care să îți ofere cele mai bune sfaturi și să te ajute să găsești modelul ideal.

3. Protecție UV

Expunerea prelungită la radiațiile UV poate provoca diverse probleme de sănătate, de la cataractă și degenerescență maculară până la cancer de piele în jurul ochilor. De aceea, este extrem de important ca ochelarii de soare să ofere o protecție UV de 100%.

Radiațiile UVA și UVB afectează ochii și pielea în mod diferit. Radiațiile UVA sunt mai puțin intense, dar sunt prezente în mod constant pe tot parcursul anului și pot trece prin nori și sticlă. Cele UVB sunt mult mai intense și sunt responsabile pentru arsurile solare. Deși ambele tipuri de radiații pot provoca daune, ochelarii de soare de calitate oferă un grad înalt de protecție.

4. Stilul personal

Forma ochelarilor de soare trebuie să se armonizeze cu stilul de viață și să reflecte personalitatea purtătorului. De exemplu, o persoană activă, care petrece mult timp în aer liber, ar putea alege un model sportiv de ochelari de soare. În schimb, cei cu un stil clasic ar putea opta pentru un model simplu, dar elegant. 

Diversitatea modelelor de ochelari de soare este impresionantă. Există modele clasice, moderne, sportive sau retro. Această varietate oferă posibilitatea fiecărei persoane de a adăuga un element diferit stilului său. Ochelarii de soare de damă pătrați sunt un accesoriu clasic, mereu la modă, o investiție pe termen lung. Aceștia pot fi o alegere excelentă, indiferent de stilul personal sau de eveniment, pot fi asociați unei ținute casual, dar și uneia elegante. 

5. Culoare și material

Culoarea lentilelor ochelarilor de soare poate afecta contrastul, claritatea și adâncimea imaginilor. Lentilele de culoare gri sunt cunoscute pentru faptul că reduc intensitatea luminii fără a distorsiona culorile, ceea ce le face ideale în condiții de lumină puternică. 

Alegerea culorii ochelarilor de soare ar trebui să depindă de preferințele personale, stilul vestimentar și de tipul de activități pe care le vei desfășura purtând ochelarii. De exemplu, lentilele verzi sunt bune pentru sporturi precum golf sau baseball, deoarece pot spori contrastul.

Atragem atenția și asupra materialelor din care sunt confecționate ramele ochelarilor de soare. Ochelarii din plastic sunt ușori și durabili, ideali pentru activități fizice. Ochelarii din metal pot fi mai eleganți și mai rezistenți, dar și mai grei și pot provoca alergii anumitor persoane. Dacă ai nevoie de ochelari pentru activități sportive, materiale rezistente la impact pot fi o alegere bună. Dacă îți dorești ochelari pentru a completa ținutele elegante, poți opta pentru rame din metal sau acetat, care sunt cunoscute pentru durabilitatea și aspectul lor estetic.

În final, cel mai important lucru este să îți placă ochelarii de soare achiziționați și să te simți confortabil cu alegerea făcută. De aceea, îți recomandăm să încerci diferite stiluri, înainte de a lua o decizie finală. Ai la dispoziție și specialiști în optică pentru sfaturi suplimentare, atunci când mergi în centrele de profil. 

Articolul Anterior

Cum să îți alegi ghetele potrivite pentru următorul tău city break?

Articolul Urmator

Cum se folosesc semănătoarele?

Cele mai populare