6 sfaturi pentru a economisi energie acasa

De multe ori ne intrebam cum putem economisi la facturile de electricitate, gaz si apa… si dupa ce ne-am gandit mult, pare practic imposibil, dar nu este. Aplicarea unei serii de sfaturi pentru a economisi energie acasa este la fel de benefica pentru mediu, precum este pentru portofelul tau. Consumul de energie a crescut disproportionat, in multe cazuri pentru ca nu suntem cu adevarat constienti de costul unora dintre obiceiurile noastre. In plus, traim intr-o cultura a consumerismului excesiv care promoveaza utilizarea gadgeturilor de care nici nu avem nevoie.

Daca facturile dumneavoastra sunt prea mari la sfarsitul lunii, astazi va explicam cateva solutii pentru a le reduce. Vrei sa stii cum? Mai jos, iti oferim cateva sfaturi simple pe care le poti implementa azi acasa si care iti vor permite sa economisesti energie, si in consecinta bani.

1. Panouri fotovoltaice. Sunt dispozitive care genereaza energie electrica obtinuta din transformarea razelor solare prin celule, care este stocata in baterii si este cunoscuta sub numele de energie fotovoltaica. Poate fi folosit direct sau transformat in curent alternativ. Exista panouri solare gata sa fie instalate chiar de consumator. Avantajele acestora sunt: ​​economii la costurile de instalare, care sunt de obicei mari pentru ca sunt necesari experti pentru aceasta. Viziteaza sunup.ro si afla mai multe despre sistemele complete de panouri fotovoltaice pe care le poti instala in casa ta.

1. Izolati casa

Daca ne propunem sa eficientizam consumul de energie, este esential sa identificam si sa controlam scurgerile de aer care sunt de obicei concentrate in usi si ferestre. De asemenea, uneori apar in canalele de ventilatie si in jurul ventilatoarelor extractoare. Unele dintre aceste scurgeri vor trebui puse pe mana profesionistilor, dar altele, cele mai simple, le putem rezolva singuri.

2. Inlocuiti becurile

Una dintre cele mai usor de facut este schimbarea becurilor din casa. Lampile cu halogen folosesc de pana la 10 ori mai multa energie electrica decat becurile LED sau cu consum redus de energie. Da, pretul sau este mai mare, dar durata de viata a acestuia este si mai mare (pana la 10.000 de ore) asa ca investitia merita.

3. Deconectati aparatele

Toate aparatele electrice care nu sunt utilizate trebuie sa fie intotdeauna scoase din priza. Televizorul, stereo, computerul sau cafetiera sunt cateva dintre electrocasnicele pe care de obicei le lasam in priza pentru totdeauna. Si este important de stiut ca, in timp ce sunt in modul standby, continua sa consume energie, chiar daca dispozitivul este oprit. 

4. Faceti dusuri scurte

Pierderea notiunii timpului sub dus este foarte tentant. Totusi, nu sunt necesare mai mult de 7 minute pentru o ingrijire completa si impecabila. Starea la dus timp de 20 de minute poate insemna o crestere a facturii cu sute de euro pe an. Un truc pentru a corecta acest obicei prost este sa cronometrati dusurile. De asemenea, functioneaza pentru a opri apa in timp ce spumam. In cazul in care ai contractat un tip de facturare de noapte, este foarte recomandat sa faci dus si noaptea.

5. Stingeti luminile

Acest sfat de economisire a energiei pe care vi-l vom oferi este cel mai simplu dintre toate: stingeti luminile. Lumina reprezinta 20% din cheltuielile de energie in case, asa ca stingerea luminilor pe care nu le vom folosi poate insemna economii bune. De fiecare data cand parasim o camera, trebuie sa stingem lumina si sa le aprindem doar pe cele strict necesare.

6. Spalati cu apa rece

11,8% din energia pe care o platim la sfarsitul lunii corespunde activitatii masinii de spalat. Incalzirea apei la temperaturi ridicate pentru spalarea rufelor este una dintre cauzele care fac din masina de spalat rufe unul dintre cele mai consumate electrocasnice . Din acest motiv, va recomandam spalarea la rece, intrucat astazi avem detergenti specifici si puternici care pot indeparta murdaria fara a folosi apa fierbinte.

Articolul Anterior

Machiaj permanent pentru sprancene cu efect de pudra: sa facem un bilant

Articolul Urmator

Vezi aici 3 modalități prin care să capeți mai multă încredere în tine și să faci și bani din asta!

Cele mai populare