Alteo Gas – furnizorul de butelii GPL pentru centrala termica

O solutie practica si potrivita pentru a face fata frigului din casa, este incalzirea cu butelii GPL. Utilizarea lor este posibila in spatii interioare bine ventilate si in aer liber. Nu este nevoie de curent electric, deoarece centralele pe butelii GPL pe care le poti gasi aici, ard gaze si creeaza o caldura placuta in mediu. 

O centrala pe gaz este un incalzitor pe gaz care produce caldura prin arderea gazului. Nu este nevoie de energie electrica de la retea sau ulei de incalzire pentru functionare, motiv pentru care centrala pe butelii GPL de la Alteo Gas, este potrivita pentru locatii indepartate fara conexiune la curent si gaze din reteaua publica. 

Foloseste butelii GPL de la Ateo Gas

Buteliile GPL pot fi folosite oriunde. In functie de versiunea centralei, pentru alimentare sunt necesare butelii GPL de diferite capacitate, precum 60 l, 82 l sau 150 l. Butelia de gaz este conectata la camera de ardere a centralei pe butelii GPL. 

Cand robinetul buteliei este deschis, gazul intra in arzator. Imediat dupa activarea contactului, gazul incepe sa arda. Gazul petrolier lichefiat (GPL) este un compus format din propan, butan si, eventual, alte gaze. 

Din punct de vedere chimic, nu poate fi echivalat cu componenta sa principala, gazul propan. Cantitati mari din sursa de energie sunt stocate in rezervoare de gaz lichid, care sunt instalate permanent pe proprietatea utilizatorului.

Buteliile GPL nu sunt folosite numai pentru incalzirea locuintei, ci si pentru functionarea aragazului, cuptorului, incalzitorului de terasa etc. Incalzirea intr-o casa privata cu butelii de gaz este una dintre cele mai comune metode de organizare a unei surse temporare sau permanente de caldura in situatiile in care nu este planificata o conducta de gaz centralizata. In combinatie cu convectoarele electrice, costul organizarii si exploatarii sistemului este redus semnificativ.

Atunci cand alegi un sistem de incalzire cu gaz GPL, trebuie sa tii cont de parametrii zonei casei si de nivelul de izolare termica a peretilor exteriori. Incalzirea unei case de tara cu o butelie de gaz este eficienta si benefica pentru obiecte de cel mult 150 mp, si ideal cu izolatie termica. In caz contrar, consumul de gaz va fi prea mare, precum si costul total al acestuia.

Articolul Anterior

Divorţul amiabil la notar – un trend în rândul cuplurilor din România în care partenerii nu se mai înţeleg

Articolul Urmator

Ce soluții alternative există pentru obținerea unei respirații mai ușoare?

Cele mai populare