Bijuteriile statement – O exprimare îndrăzneață a feminității moderne

O ținută poate fi schimbată în totalitate cu ajutorul bijuteriilor, iar dacă acestea sunt unele spectaculoase, atunci întreaga ținută va deveni de neuitat. Este necesar, însă, să se mențină un echilibru în ceea ce privește folosirea bijuteriilor și accesoriilor, astfel încât rezultatul să nu fie unul dezastruos. 

Cu toate că cele mai multe persoane cred că bijuteriile statement sunt cele în care materiale din care sunt fabricate sunt inedite, în realitate acestea pot fi realizate din orice fel de materiale, principala caracteristică fiind design-ul lor deosebit. Un inel statement din aur este cu siguranță, o piesă de care orice femeie s-ar îndrăgosti. 

Ce înseamnă bijuterii statement? 

Termenul „statement” înseamnă „afirmare”. De aceea, bijuteriile statement definesc acele bijuterii cu ajutorul cărora o persoană se poate afirma sau poate transmite un anumit mesaj.

În plus, dacă sunt analizate modelele de bijuterii statement, cum ar fi, de exemplu, colierele, se poate observa că foarte multe dintre acestea sunt asemănătoare cu bijuteriile voluminoase și, uneori, ostentative pe care le purtau faraonii din Egiptul Antic. Prin urmare, rădăcinile acestui tip de bijuterii sunt foarte vechi. 

Toți conducătorii din Antichitate purtau bijuterii, de cele mai multe ori acestea fiind de dimensiuni sau forme care să atragă atenția. 

Un moment de glorie, care a marcat istoria bijuteriilor, este cel în care Coco Chanel a transformat bijuteriile din perle într-un tip de bijuterii atemporale. Totodată, a integrat bijuteriile mari și spectaculoase – cunoscute ca statement în zilele noastre – în modă, prin „costume jewelry”.

Ce tipuri de bijuterii statement există pe piață? 

Deși bijuteriile statement prezintă o istorie destul de veche, acestea au fost adaptate permanent la tendințe, astfel că, în prezent, pe piață există o gamă extrem de variată de astfel de bijuterii. Ele se deosebesc atât prin prisma dimensiunilor și formelor, cât și prin culorile sau materialele din care sunt realizate. 

Datorită acestui fapt, orice femeie își poate accesoriza ținuta cu o bijuterie statement, indiferent că preferă bijuterii din aur sau din argint ori că bugetul este unul flexibil sau limitat. Important este ca bijuteria respectivă să transmită un mesaj, în timp ce se potrivește stilului, personalității și ținutei respective. 

Fie că alegi un inel statement cu un design aparte sau cu cristale, acesta va atrage toate privirile persoanelor din jur. De aceea, în acest caz este necesar ca manichiura să arate impecabil. De asemenea, poate fi aleasă o pereche de cercei deosebiți, cum ar fi niște creole, ele fiind și versatile, reușind cu succes integrarea în ținutele de seară. Sau se poate opta pentru un colier statement, format din mai multe lănțișoare. 

Cel mai important aspect de care ar trebui să se țină cont la purtarea bijuteriilor statement este acela că trebuie să se aleagă un singur punct de interes, care să fie evidențiat cu o astfel de bijuterie. Integrarea mai multor bijuterii statement poate duce la un rezultat nedorit. 

În concluzie, bijuteriile statement și-au păstrat rolul inițial, find alese, în special, de femeile moderne îndrăznețe.

Articolul Anterior

Unde imi repar telefonul Huawei stricat?

Articolul Urmator

Cum influenteaza implantul dentar viata pacientilor pe toate planurile

Cele mai populare