Care sunt avantajele fetelor extrovertite

Dacă ai lucrat într-un birou cu mai multe persoane, știi că succesul este, rareori, doar o chestiune legată de cât de mult muncești. Personalitățile pot juca un rol major în ceea ce privește cine este promovat, lăudat și plătit mai mult. Potrivit specialiștilor, extrovertitele tind să aibă patru avantaje consistente față de toți ceilalți la locul de muncă.

Iată care sunt aceste avantaje 

1. Acestea sunt mult mai motivate de recompense. Extrovertitele sunt mai interesate de potențialele recompense pentru performanța lor, cum ar fi statutul mai înalt. În plus, sunt mai încrezătoare în atingerea acestor obiective.

2. Își păstrează atitudinea pozitivă. Fetele extrovertite au tendința de a experimenta mai des emoții pozitive, ceea ce poate fi avantajos din câteva motive, scriu specialițtii. De exemplu, acele sentimente pozitive protejează împotriva fenomenelor negative, cum ar fi burnout-ul sau dezechilibrul dintre viața profesională și viața personală, și fac mai ușoară adaptarea la noile medii de lucru, atunci când schimbi locul de muncă sau biroul.

3. Socializarea este punctul lor forte. Extrovertitele sunt pricepute atât în comunicarea verbală, cât și în cea nonverbală – pe lângă aceste aspecte, trebuie luat în considerare faptul că sunt abile în a convinge oamenii în situații precum interviurile de angajare și negocieri. Specialiștii în psihologie spun că acesta este, probabil, motivul pentru care persoanele extrovertite au șanse mai mari să devină lideri.

4. Au performanțe mai bune la locul de muncă. Persoanele extrovertite au primit evaluări mai mari în diferite domenii ale performanței la locul de muncă, arată studiile de specialitate. Un motiv cheie este că acestea sunt proactive în modelarea propriei cariere și vorbesc despre strategiile pentru schimbarea organizațională. De exemplu, studioul Rich Girls le-ar putea oferi fetelor extrovertite să își etaleze talentele și abilitățile de socializare și proactivitate, acesta fiind un mediu de lucru destinat celor lipsite de inhibiții. Un astfel de loc de muncă le-ar putea oferi persoanelor extrovertite să aibă parte de performanțele profesionale pe care le merită. În mod interesant, specialiștii observă, de asemenea, că, odată ce persoanele extroverite primesc o anumită recunoaștere, este mai probabil ca și alții să le laude foarte mult.

Așadar, pentru a avea parte de reușite în viață și pentru a prospera la locul de muncă, nu ar trebui să te strădui să-ți schimbi în mod radical personalitatea. Un scop mai bun este să îți informezi șeful și colegii tăi de muncă, în așa fel încât aceștia să știe că nu ești genul de persoană care să domine o întâlnire a personalului sau să își creeze un ideal din drumul către o promovare. S-ar putea ca aceștia să aibă câteva idei despre alte modalități prin care îți poți atinge obiectivele de carieră. Și dacă ești genul de persoană care are tendința să le facă altora pe plac, fii conștientă de faptul că s-ar putea să îți recompensezi rapoartele pentru comportamentele clasice extrovertite – și încearcă să îți extinzi înțelegerea despre ceea ce definește un angajat grozav.

Sursa foto: unsplash.com

Articolul Anterior

Cum îngrijim corect căștile, astfel încât să nu se deterioreze în timp. 4 sfaturi extrem de utile

Articolul Urmator

Diseno România îți oferă sfaturi utile pentru alegerea corectă a bateriei de baie

Cele mai populare