Inainte de a incepe procedura de construire a unui imobil, indiferent de dimensiunile si de scopurile cu care va fi folosit, este necesar sa se intocmeasca un plan adecvat, in care sa fie mentionate cele mai importante aspecte ale constructiei. De cele mai multe ori, sarcina intocmirii planului ii revine arhitectului, care trebuie sa aiba cunostinte elaborate si tehnice in domeniu, pentru a proiecta cu atentie fiecare detaliu.
Astfel, cei care vor sa afle mai multe despre semnificatia unui proiect tehnic si ce presupune acesta, pot citi in continuare informatiile mentionate ulterior in articol.
3 aspecte de care sa tii cont in realizarea proiectului tehnic
1. Colaborarea cu un birou de arhitectura
Specialistii in constructii recomanda tuturor persoanelor sa-si indrepte atentia catre un birou de arhitectura profesional, astfel incat sa aiba parte de o asistenta personalizata. In cadrul oricarei astfel de firme, arhitectii au capacitatea de a realiza proiecte tehnice pentru imobilul care urmeaza sa fie creat.
2. Elaborarea proiectului de catre arhitect
Procesul de elaborarea a proiectului tehnic trebuie sa fie realizat sub atenta observatie a arhitectului, care stie clar ce informatii trebuie sa includa si cum sa fie realizat. Printre detaliile mentionate se numara si:
- clima;
- seimicitatea;
- topografia;
- realizarea schitelor pentru lucrari;
- categoria constructiei din care face parte;
- detalii despre structura, energia electrica, gaze, sursele de apa pentru ca totul sa corespunda unor conditii optime de functionare;
- suprafata imobilului;
- cate niveluri trebuie sa detina;
- care sunt nivelul de inaltime si volumul.
3. Obtinerea acordului legat pentru constructie
O alta sarcina pe care arhitectii o indeplinesc cu succes este aceea de a obtine autorizatiile necesare de construire in functie de imobil si de categoria din care face parte. Astfel, toata lumea care isi doreste sa-si construiasca o cladire, indiferent de scop, are nevoie de ajutorul specialistilor care lucreaza in domeniul arhitecturii.
In concluzie, procesul de construire a unui imobil presupune, mai inainte de toate, elaborarea unui proiect tehnic adecvat, care sa cuprinda informatii relevante cu privire la aspectele definitorii ale cladirii.