Care sunt semnele ca este timpul sa schimbi bateria la masina?

Autovehiculul este un complex de sisteme, fiecare avand rolul sau bine definit. Intre toate aceste sisteme exista insa un element fara de care nimic nu ar putea functiona. Acesta este bateria auto, care ofera electricitatea necesara pentru a porni si functiona corect intreaga retea de sisteme. 

Numai ca bateria auto are un timp de viata limitat, dupa care este necesar sa se inlocuiasca cu un nou acumulator. Momentul in care durata de viata a unei baterii auto s-a scurs si ar trebui sa se ia in considerare inlocuirea acesteia este anuntat mai din timp, prin intermediul unor semne pe care masina le da. 

Printre cele mai importante semnale la care ar trebui sa fie atenti soferii si sa stie ca este vorba despre un acumulator descarcat sunt: 

Pornirea motorului este dificila 

Pe masura ce energia dintr-o baterie scade si motorul autovehiculului porneste mai greu. Daca masina nu porneste dupa cel mult 3 secunde de la rotirea cheii in contact, este semn ca baterie este aproape descarcata. 

Uneori pornirea poate fi aproape imposibila, motiv pentru care este nevoi sa primeasca curent de la un alt acumulator. In acest caz nu ar trebui sa se mai amane inlocuirea bateriei auto. 

Se observa schimbari in ceea ce priveste functionarea electrica a masinii

Indiferent daca pare ca claxonul sunt mai incet sau farurile nu mai lumineaza la intensitate maxima, principalul vinovat se poate dovedi a fi bateria auto. De asemenea si luminile din bord pot fi mai pale sau pot chiar sa palpaie, semn ca nu mai este suficienta energie pentru a le alimenta. 

Aspectul bateriei s-a modificat 

Inlocuirea bateriei auto trebuie sa se faca, rapid, mai ales atunci cand se observa ca aspectul acesteia s-a modificat. In general, aspectul modificat se refera la aparitia unui miros neplacut, carcasa este umflata sau chiar prezinta urme de scurgere a lichidului de baterie. 

In oricare dintre aceste situatii s-ar afla soferii, rezolvarea problemelor se va face numai dupa ce acumulatorul auto este inlocuit de unul nou, potrivit capacitatii si specificatiilor motorului masinii. 

Articolul Anterior

Care sunt pasii de realizare a proiectului tehnic? Afla cum te poate ajuta biroul de arhitectura!

Articolul Urmator

Care sunt diferitele artificii de lucru?

Cele mai populare