Care sunt tendințele în ceea ce privește hainele de blană?

Anul 2020 a fost un an fără precedent, cu efectele produse de virusul Covid-19 care se desfășoară în întreaga lume și perturbă fiecare industrie – inclusiv moda. Industria modei s-a adaptat in cele din urmă la această situație specială și din martie s-a mutat în spațiul digital cu prezentări de modă online.

Dacă ești o persoană pasionată de modă, cu siguranță cel puțin o dată în viață ai purtat o haină de blană. Comerțul cu blănuri este o industrie mondială și, nu de mult, purtarea hainelor de blană a fost una dintre cele mai mari tendințe din lume.

Mărcile de vârf de lux, precum Versace, Michael Kors și Yoox Net-a-Porter, care utilizează blana reală pentru a crea paltoane, geci și alte produse din blană, stimulează persoanele pasionate de modă să cumpere tot mai multe articole vestimentare din blană. Cu toate acestea, organizații precum PETA și WWF gândesc diferit și doresc interzicerea confecționării de haine din blană naturală. Viitorul blănurilor în modă depinde totuși de tendințele stabilite de aceste mărci de lux. Este blana aici pentru a rămâne sau vor crea un substitut pentru schimbare și diversificare?

Pe măsură ce tendințele modei evoluează în acest ciclu nesfârșit, la fel și modelele hainelor de blană sunt tot mai diverse și fiecare are un croi special. Viitorul blănurilor în modă devine dependent de celebrele mărci de lux care o folosesc datorită statutului lor influent.

Trecând la anul 2018, designerii de modă încep să urmeze o politică fără haine de blană, respectând bunăstarea animalelor. Aceasta pare a fi noua tendință. După cum mulți știu, urmărirea tendințelor este una dintre cele mai importante strategii de afaceri din industria modei. La ora actuală, hainele confecționate din blană sunt în topul preferințelor în ceea ce le privește pe doamne și domnișoare.

Istoria unei haine de blană

Blana este în general considerată a fi printre primele materiale folosite pentru îmbrăcăminte și decorare corporală. Fiind considerată un lux pentru foarte multe persoane, motiv pentru care persoanele care aveau cel puțin o haină de blană făceau parte dintr-o clasă superioară.

Hainele confecționate din blană sunt anterioare istoriei scrise și au fost recuperate din diverse situri arheologice din întreaga lume. Proclamațiile coroanei cunoscute sub denumirea de „legislație sumptuară” au fost emise în Anglia limitând purtarea anumitor blănuri la statutele sociale superioare, stabilind astfel un cachet bazat pe exclusivitate. Blănuri precum cea de  jder, veverița cenușie și ermina erau rezervate aristocrației. Blana a fost folosită în principal pentru confecționarea genților, a hainelor sau a pantofilor. Actualmente, doamnele și domnișoarele iubesc articolele vestimentare confecționate din blană, indiferent că vorbim despre gulere din blană, haină de blană, geaca de blană, sau căciuli din blană și asta pentru că sunt considerate fără doar și poate un simbol al rafinamentului.

Pe-Internet

Articolul Anterior

Protecția muncii și situații de urgență (PSI) în unitățile medicale

Articolul Urmator

Evo Build – Tehnologie pentru casa ta

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *