Cât de importantă este personalitatea în alegerea bijuteriilor?

Cât de importantă este personalitatea în alegerea bijuteriilor?

Bijuteriile sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri, făcând parte dintr-o mulțime de tradiții care sunt practicate chiar și în prezent. Cumpăratul cerceilor pentru nou-născuți, purtarea inelului de logodnă și a verighetei sunt doar câteva dintre obiceiurile care au în centru bijuteriile realizate din metale prețioase. Bineînțeles, acestea sunt folosite și pentru a marca stilul personal, subliniind o personalitate puternică, plină de viață, dar și simțul pentru estetic.

Un criteriu de selecție al bijuteriilor purtate poate fi chiar în funcție de personalitate, indiferent că vorbim despre femei sau bărbați. O personalitate puternică se remarcă printr-un stil propriu, original, cu bijuterii într-o estetică deosebită, definitorie identității personale. Din fericire, alegerea unor bijuterii din aur potrivite este un mod prin care doamnele și domnișoarele își pot evidenția creativ stilul personal și feminitatea.

Personalitate clasică și elegantă

Eleganța, de cele mai multe ori, este definită prin simplitate, minimalism și autenticitate. O femeie care își dorește să-și afirme stilul clasic și elegant își va îndrepta mereu atenția către seturile de bijuterii, pentru a obține un aspect complet. Astfel, bijuteriile ca lănțișoarele din aur de care se atașează pandantive cu o simbolistică aparte sunt cele care intră imediat în atenția acestor persoane. O piesă statement cu pietre prețioase este ideală în acest context.

Personalitate energică, activă

Cei cu o personalitate energică vor căuta mereu bijuterii funcționale, care să fie cât mai practice și ușor de folosit. Astfel, modelele care au o anumită estetică minimalistă și sunt de dimensiuni mici vor atrage cel mai mult atenția. Se pot alege cercei mici din aur, care să aibă un model plăcut și care să nu se agațe de păr. De asemenea, și inelele trebuie să fie alese cu atenție pentru a nu se agăța de haine. Modelele cu pietre prețioase sunt, bineînțeles, subtile și delicate, astfel încât să aducă strălucire ținutei și să sublinieze rafinat latura feminină.

Personalitate excentrică

Femeile care au o personalitate excentrică trebuie să își completeze colecția de bijuterii de acasă cu modele cât mai îndrăznețe, care să-i pună în valoare spiritul creativ și stilul nonconformist. Din acest motiv, bijuteriile opulente realizate din pietre prețioase sunt cele care reușesc să atragă atenția în orice context. La evenimentele speciale se poate opta chiar și pentru cercei în formă de candelabru sau pentru inele cu un design special.

Personalitate romantică

Personalitatea romantică este puternic conturată de bijuteriile realizate din aur roz, care se potrivesc de minune pe orice subton de piele și care aduc o notă de originalitate. Principala caracteristică pe care o bijuterie trebuie să o îndeplinească pentru a fi atractivă constă chiar în gradul său de unicitate, iar aurul roz ajută semnificativ la îndeplinirea acestui criteriu. Doamnele cu o personalitate romantică pot opta și pentru bijuterii minimaliste, dar strălucitoare.

În concluzie, personalitatea este un important criteriu de selecție în ceea ce privește alegerea bijuteriilor, pentru ca acestea să își îndeplinească scopul principal: de a scoate din anonimat orice ținută vestimentară și de a oferi autenticitate și o eleganță desăvârșită în orice context s-ar afla.

Articolul Anterior

7 lucruri pe care să le iei în considerare atunci când te pregătești pentru un interviu

Articolul Urmator

Care este alegerea perfectă a cazinoului online potrivit nevoilor tale?

Cele mai populare