Ce aspecte trebuie avute în vedere în amenajarea unui dormitor mic?

Chiar dacă nu dispui de un spațiu suficient de mare, poți amenaja dormitorul astfel încât să obții camera mult visată. Poți obține confortul și funcționalitatea dorită dacă ții cont de câteva aspecte cheie, necesare de altfel în orice amenajare interioară.

Utilizarea rațională a materialelor asociată cu o cromatică echilibrată și cu piese de mobilier atent alese determină amenajarea cu succes a oricărui spațiu al casei.

De ce trebuie să ții cont la amenajarea dormitorului?

Primul pas în amenajarea dormitorului constă în alegerea elementelor ce țin de armonia cromatică a unei camere, elemente care să contribuie la efectul de mărire vizuală a spațiului de amenajat. Este esențial ca pardoseala, ușile de interior și finisajul pereților să urmărească aceeași linie, pentru a contura o estetică care să-ți permită abordarea oricărui stil de amenajare.

Pentru orice spațiu mic (indiferent că e dormitor, living sau orice altă încăpere) se recomandă utilizarea unor culori deschise în ceea ce privește finisajul pereților, pentru a oferi senzația de cameră luminoasă și confortabilă. Totodată, se recomandă alegerea unor usi de interior albe, care amplifică percepția vizuală și obținerea unei estetici elegante. Printre cele recomandate, menționăm ușile din furnir natural sau cele cu finisaj sintetic, acestea fiind potrivite oricărui tip de amenajare interioară. 

Este important să avem în vedere și cum asortam usile albe cu parchetul, astfel încât să existe o coerență a finisajelor dormitorului.

Pentru un design reușit, îți recomandăm să acorzi atenție și următoarelor aspecte:

  • Piesele de mobilier – acestea trebuie să se încadreze corect în încăpere, pentru a se obține funcționalitatea dorită. Poți alege un pat echipat cu ladă sau cu noptiere pentru a maximiza spațiul de depozitare. De asemenea, se pot monta etajere deasupra patului pentru obiectele personale și un mic dressing;
  • Paleta de culori – ideal ar fi să se urmărească o continuitate a culorilor utilizate în finisaje, pentru a potența efectul de spațiu luminos și încăpător;
  • Obiecte de decor – se recomandă obiectele de decor ce oferă o notă personală dormitorului și care amplifică nivelul de confort al camerei. Pot fi perne decorative, veioze minimaliste, tablouri ce reflectă personalitatea celui care deține dormitorul.
  • Corpurile de iluminat – pentru a garanta iluminatul, indicat ar fi să optezi pentru o lustră minimalistă sau pendule cu un design modern deosebit. Poți miza și pe asociere mai multor tipuri de iluminare pentru a crea ambianța dorită;
  • Perdele și draperii – se recomandă cele în nuanțe calde și relaxante, care să completeze armonios întreaga cromatică.

Ținând cont de aceste aspecte, cu siguranță vei contura o estetică deosebită dormitorului și te vei bucura de o optimizare eficientă a spațiului tău personal.

Pe-Internet

Articolul Anterior

De ce să apelezi la servicii de consultanță mediu?

Articolul Urmator

Cum faci rost rapid de bani de cheltuială pentru vacanță?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *