Ce bacterii se dezvolta in mochete si de ce este important sa fie eliminate profesional?

Agentii patogeni sunt organisme microscopice foarte daunatoare pentru oameni. Bacteriile, virusii si mucegaiul pot sa invandeze casele si spatiile de birouri, se pot amplasa adanc in covoare si pot sa se multiplice fara sa stii ca sunt acolo. Animalele de companie si oamenii aduc de cele mai multe ori aceste microorganisme daunatoare in interior pe talpile de la pantofi si pe haine. De aceea, foarte multe persoane lucreaza cu firme de curatenie care sa le asigure un spatiu sanatos. Spre exemplu, in capitala cererea de servicii curatenie Bucuresti este foarte mare.

Bacteriile din covoare

Bacteriile nu au nevoie de conditii calde si umede pentru a se dezvolta; sunt cele mai adaptabile organisme de pe pamant. Ele pot fi gasite pe fundul oceanului, in sol, blocate in gheata, in nave spatiale – si da, ascunse in covoarele din case si birouri!

Bacteriile daunatoare intalnite in mod obisnuit in covoare, de la Haemophilus si influenza si Escherichia coli pana la Clostridium tetanus si Neisseria meningitides, reprezinta toate cauzele bolilor grave, de la bronsita si diaree la tetanos si meningita.

In majoritatea cazurilor, transmiterea bacteriilor patogene intre oameni se face prin contact direct, de exemplu prin stranut sau tuse. Cu toate acestea, unele bacterii daunatoare pot supravietui pentru perioade destul de lungi in afara corpului. De exemplu, Mycobacterium tuberculosis poate supravietui luni intregi pe orice suprafata uscata, iar sputa de pe un covor este infectioasa chiar si dupa 19 zile.

Campylobacter este o bacterie care poate provoca diaree, crampe stomacale si febra. Se dezvolta in covoare umede, mai ales in lunile de iarna.

Aceste informatii sunt foarte importante pentru orice posesor de covor si este foarte important sa se ia masuri pentru a elimina aceste microorganisme cu succes. Cea mai buna varianta este aceea de a elimina profesional, cu ajutorul unei firme care cu asta se ocupa. 

Angajatii vor interveni asupra covorului cu substante profesionale, cu toate ustensilele necesare, astfel incat curatarea sa se faca in profunzime si sa garanteze rezultate pe termen lung, pentru un mediu interior sanatos.

Articolul Anterior

2021, anul în care prețul gazului în Europa a ajuns la un preț record

Articolul Urmator

De ce nu ar trebui să-ți fie rușine să mergi la un psihiatru

Cele mai populare