Ce este aplicația Discord și cum se folosește aceasta

În era digitală în care comunicarea online joacă un rol din ce în ce mai important în viețile noastre, aplicațiile de chat și voce au devenit un element esențial pentru interacțiunea cu prietenii, colegii sau comunitățile online. Una dintre aceste platforme, care a câștigat rapid popularitate, este Discord. 

Cu toate că inițial a fost creată pentru a satisface nevoile comunităților de jocuri, Discord a evoluat într-o aplicație multifuncțională, folosită pentru o varietate de scopuri, de la discuții de grup la colaborarea în mediul de lucru. 

În acest articol, vom explora în detaliu ce este Discord, cum funcționează și cum poate fi folosită pentru a facilita comunicarea online și colaborarea în diferite contexte.

Ce este Discord

Ce este Discord

Sursa foto

Discord este o aplicație de comunicare și colaborare online, care a fost inițial dezvoltată pentru comunitățile de jocuri video, dar care s-a extins ulterior pentru a acoperi o gamă largă de scopuri. Această platformă permite utilizatorilor să se conecteze prin text, voce și video, facilitând interacțiunea cu prietenii, colegii și comunitățile online.

Principalele caracteristici ale Discord includ:

 • Servere personalizate: Utilizatorii pot crea și gestiona propriile servere Discord, care sunt spații virtuale unde se pot desfășura conversații și activități specifice unui anumit grup sau comunități.
 • Canale de comunicare: Pe un server Discord, pot exista mai multe canale diferite pentru diferite tipuri de conversații. De exemplu, un server poate avea un canal de chat text general, un canal de voce pentru discuții în timp real și canale tematice pentru subiecte specifice.
 • Mesaje text și multimedia: Utilizatorii pot trimite mesaje text, imagini, GIF-uri și alte fișiere multimedia pentru a comunica și a partaja informații.
 • Conferințe de voce și video: Discord oferă funcționalități de chat vocal și video, permițând utilizatorilor să participe la convorbiri în timp real sau să organizeze întâlniri virtuale.
 • Integrări și bot-uri: Discord permite adăugarea de bot-uri și integrări care pot extinde funcționalitățile platformei. Acestea pot fi folosite pentru automatizarea anumitor sarcini sau pentru a aduce informații suplimentare în conversații.
 • Securitate și confidențialitate: Discord se concentrează pe asigurarea securității și confidențialității utilizatorilor săi, oferind opțiuni pentru gestionarea permisiunilor și protejarea datelor personale.
 • Disponibilitate pe multiple platforme: Discord este disponibil pe mai multe sisteme de operare și dispozitive, inclusiv computere, telefoane mobile și tablete.

Cum funcționează Discord

Cum funcționează Discord

Sursa foto

Discord funcționează prin intermediul serverelor și canalelor de comunicare, permițând utilizatorilor să interacționeze în diferite moduri, inclusiv prin mesaje text, chat vocal și video. Iată o descriere detaliată a modului în care funcționează Discord:

 • Servere Discord:
  1. Un server Discord este un spațiu virtual unde utilizatorii se pot conecta și comunica.
  2. Utilizatorii pot crea propriile lor servere sau pot fi invitați să se alăture altor servere existente.
  3. Fiecare server poate avea un nume și o imagine de profil personalizate.
 • Canale de comunicare:
  1. Pe fiecare server Discord, pot exista mai multe canale de comunicare, inclusiv canale text și canale de voce.
  2. Canalele text sunt folosite pentru a trimite mesaje text, imagini, GIF-uri și altele.
  3. Canalele de voce permit conversații în timp real, cu posibilitatea de a utiliza microfoanele pentru a vorbi.
 • Mesaje și notificări:
  1. Utilizatorii pot trimite mesaje text în canalele de text, iar aceste mesaje pot fi vizualizate de ceilalți membri ai serverului.
  2. Discord oferă notificări pentru mesajele noi sau mențiuni, astfel încât utilizatorii să nu rateze conversațiile importante.
 • Chat vocal și video:
  1. Discord permite utilizatorilor să organizeze convorbiri în timp real folosind funcțiile de chat vocal și video.
  2. Acestea pot fi utilizate pentru întâlniri online, gaming sau simpla socializare.
 • Permisiuni și roluri:
  1. Pe fiecare server, administratorii pot gestiona permisiunile utilizatorilor pentru a controla ce pot vedea și ce pot face pe server.
  2. Discord folosește sistemul de roluri pentru a organiza utilizatorii în funcție de statutul și responsabilitățile lor.
 • Bots și integrări:
  1. Discord permite adăugarea de bot-uri și integrări care adaugă funcționalități suplimentare pe servere.
  2. Bot-urile pot gestiona sarcini automate, precum moderarea serverului sau redarea muzicii.
 • Securitate și confidențialitate:
  1. Discord se concentrează pe securitatea și confidențialitatea utilizatorilor săi, oferind opțiuni de autentificare în doi pași și criptare pentru protejarea datelor personale.
 • Disponibilitate pe multiple platforme:
  1. Discord este disponibil pe computere, telefoane mobile și tablete, astfel încât utilizatorii să poată comunica de pe diverse dispozitive.

Cum începi să folosești Discord

Cum începi să folosești Discord

Sursa foto

Pentru a începe să folosești Discord, urmează acești pași de bază:

 1. Descarcă Discord:
  • Mergi pe site-ul oficial al Discord (https://discord.com/) sau descarcă aplicația Discord din magazinul de aplicații al dispozitivului tău (PC, Mac, iOS, Android).
 2. Creează un cont sau autentifică-te:
  • Dacă nu ai deja un cont Discord, poți crea unul nou. Vei avea nevoie de o adresă de email validă pentru acest lucru.
  • Dacă ai deja un cont Discord, autentifică-te cu adresa de email și parola asociate.
 3. Personalizează-ți profilul:
  • După ce te-ai autentificat, poți personaliza-ți profilul adăugând o imagine de profil și o descriere.
 4. Explorează serverele:
  • După ce ai creat sau ai intrat într-un cont, vei vedea o listă de servere pe panoul din stânga. Poți face clic pe „Conectați-vă la un server” pentru a intra într-un server existent sau poți crea propriul tău server.
 5. Alătură-te unui server sau creează-l:
  • Poți intra în servere folosind un link de invitație primit de la prieteni sau membrii comunității. Alternativ, poți căuta servere publice care sunt deschise pentru noi membri.
  • Dacă dorești să creezi propriul tău server, poți face acest lucru din panoul din stânga apăsând butonul „+ Adăugați un server” și urmând pașii.
 6. Explorează canalele:
  • După ce te-ai alăturat unui server, vei vedea lista de canale de comunicare disponibile. Poți intra într-un canal de text sau voce pentru a începe să comunici cu ceilalți membri.
 7. Personalizează setările:
  • Poți personaliza setările Discord în funcție de preferințele tale, inclusiv notificările, profilul și setările de confidențialitate.
 8. Invită prietenii:
  • Poți invita prietenii să se alăture serverelor pe care le-ai creat sau în care ești membru, folosind linkurile de invitație.
 9. Interacționează și socializează:
  • Discord este o platformă de comunicare și socializare, așa că începe să interacționezi cu membrii serverului tău sau cu alți utilizatori pentru a te bucura de diferitele activități disponibile, cum ar fi gaming-ul, chat-ul vocal sau chiar organizarea întâlnirilor online.

Cum adaugi prieteni pe Discord

Pentru a adăuga prieteni pe Discord, urmează acești pași:

 1. Autentifică-te în contul tău Discord, dacă nu ești deja conectat.
 2. Deschide lista ta de prieteni:
  • Poți face acest lucru accesând meniul din partea de sus a ferestrei Discord, unde vei vedea o iconiță cu două persoane mici, care reprezintă lista ta de prieteni. Apasă pe această iconiță.
 3. Adaugă un prieten:
  • În partea de sus dreapta a ferestrei Listă de prieteni, vei vedea un buton numit „Adăugați un prieten.” Apasă pe acest buton.
 4. Introdu numele de utilizator și discriminatorul:
  • În fereastra „Adăugați un prieten,” vei putea introduce numele de utilizator și discriminatorul prietenului pe care dorești să-l adaugi. Discriminatorul este o combinație de patru cifre care apare după numele de utilizator al cuiva. Asigură-te că introduci numele și discriminatorul corect pentru a găsi persoana potrivită.
 5. Trimite o cerere de prietenie:
  • După ce ai introdus numele de utilizator și discriminatorul, apasă pe butonul „Trimite cerere de prietenie” pentru a trimite cererea prietenului tău.
 6. Așteaptă aprobarea:
  • Prietenul tău va primi o notificare cu cererea de prietenie. Ei vor trebui să o aprobe pentru a vă conecta ca prieteni pe Discord. Când cererea este aprobată, veți putea vedea statusul online al prietenului tău și puteți începe să interacționați mai ușor.

Acești pași îți vor permite să adaugi prieteni pe Discord și să începi să comunici cu ei pe platformă.

Articolul Anterior

Ce înseamnă expresia „nodul gordian ” și ce semnifică

Articolul Urmator

Sunt aparatele dentare Spark eficiente și la adulți?

Cele mai populare