Ce soluții alternative există pentru obținerea unei respirații mai ușoare?

Respirația este un act pe care îl realizăm automat, de cele mai multe ori într-un mod superficial. Într-o lume caracterizată de viteză și mișcare, uităm adesea de cât de important este respirația profundă și ușoară. O respirație adâncă are capacitatea de a elibera mai mult dioxid de carbon, determinând respirația să devină mai ușoară, iar sângele mai alcalin și să rețină mai mult oxigen.

Deși cauzele pentru dificultățile de respirație pot fi multiple, obținerea unei respirații mai ușoare susține sănătatea la nivelul întregului organism. Din fericire există numeroase alternative naturale pentru a obține o respirație ușoară.

De ce apar dificultățile de respirație?

Pe parcursul vieții, oamenii întâmpină dificultăți de respirație pentru o perioadă scurtă de timp sau chiar în mod frecvent. Printre cele mai frecvente cauze, enumerăm:

  • Efectuarea de exerciții intense;
  • Afecțiuni pulmonare;
  • Experimentarea unei schimbări bruște de temperatură;
  • Experimentarea anxietății, panicii sau stresului sever;
  • Poluarea aerului;
  • Altitudinea ridicată;
  • Obezitate, etc.

Ce soluții alternative ai pentru a obține o respirație ușoară?

Una dintre cele mai simple căi prin care poți să-ți susții sănătatea respiratorie se referă la introducerea acelor uleiuri esentiale doTERRA, care au rol antiinflamator, în rutina ta. De la deschiderea căilor respiratoria până la calmarea minții, uleiurile esențiale te vor ajuta eficient și plăcut să respiri ușor. De exemplu, uleiul esențial de mentă este deosebit de indicat deoarece te ajută să respiri mai bine, prin eliberarea căilor respiratorii. În plus, ajută la concentrare.

De asemenea, este important să te obișnuiești să respiri adânc, să ajungă aerul până în abdomen. Numită și respirația prin diafragmă, acest mod de a respira este benefică și pentru momentele în care îți dorești să rămâi calm. Încetinind sistemul nervos simpatic (responsabil de reacțiile tale în caz de pericol), această respirație se realizează inspirând profund și constant pe nas. Așază o mână pe abdomen și simte extinderea acestuia. Pe măsură ce expiri, abdomenul se cufundă înapoi. Expirația ar trebui să fie mai lungă decât inspirația. Repetă acest mod de respirație câteva minute pe zi.

Un alt sfat este să practici yoga. Există studii care susțin că pozițiile relaxante din yoga oferă o oarecare ușurare, îmbunătățind funcția pulmonară.

Inhalarea aburului este o altă cale prin care poți să îți menții căile nazale sănătoase. Căldura și umiditatea aburului pot dizolva mucusul din plămâni De aceea, se recomandă să umpli un vas cu apă foarte fierbinte și să adaugi câteva picături de ulei esential de melaleuca. Poziționează fața peste acest bol și așază un prosop deasupra capului. Respiră adânc, inspirând aerul parfumat. Uleiul de melaleucă (Tea Tree) este eficient in inhalări și gargarizări,  sinuzită, amigdalită, bronșită. De asemenea, dezinfectează aerul din încăperi fiind un remediu profilactic eficient în cazul infecțiilor aerogene.

Articolul Anterior

Alteo Gas – furnizorul de butelii GPL pentru centrala termica

Articolul Urmator

5 lucruri pe care trebuie să le știți atunci când construiți o casă nouă

Cele mai populare