Ce tipuri de jucarii sa cumperi copiilor ca sa ajute la dezvoltarea acestora si intelegerea lumii in care traiesc?

Ce tipuri de jucarii sa cumperi copiilor ca sa ajute la dezvoltarea acestora si intelegerea lumii in care traiesc?

Inca de la venirea pe lume, parintii incep sa le cumpere bebelusilor jucarii potrivite varstei acestora. Desi in primele saptamani, bebelusii doar manaca si dorm, parintii le cumpara jucarii care sa cante sau sa scoata diferite zgomote menite sa ii ajute pe cei mici sa se linisteasca atunci cand sunt agitati. 

In schimb, pe masura ce cresc, acestia devin tot mai curiosi sa descopere lumea in care traiesc, iar anumite jucarii ii pot ajuta in acest sens. De aceea este extrem de important ca parintii sa le aleaga copiilor jucari potrivite varstei si stadiului lor de dezvoltare. 

Joaca, cea mai eficienta metoda de invatare 

Prin joaca, toti copiii pot invata mult mai repede si mai usor notiuni, contexte si comportamente, motiv pentru care acestia ar trebui incurajati si chiar sustinuti de adulti in aceasta activitate distractiva si educativa. 

De exemplu, cu ajutorul unei truse de doctor de jucarie, copiii pot fi familiarizati atat cu instrumentele folosite de medici, cat si cu modul in care se desfasoara o consultatie medicala. In acest fel teama de necunoscut a celor mici este redusa. De asemenea, un ceas colorat si cu forme geometrice diferite pentru fiecare ora ii va ajuta pe copiii mai maricei sa invete cum functioneaza ceasul si sa recunoasca orele. 

Siguranta trebuie sa fie pe primul loc 

Totusi, siguranta este primordiala, mai ales atunci cand vine vorba despre copii. Drept urmare, parintii trebuie sa aleaga cu mare atentie jucariile pentru cei mici. Printre recomandarile specialistilor se afla jucarii din lemn, care pot avea forme dintre cele mai diverse si care sunt vopsite in culori pastelate, non-toxice, care nu prezinta deci niciun pericol pentru cei mici. 

Astfel de jucarii sunt potrivite pentru copii de toate varstele, deoarece pot fi gasite sub diverse forme si chiar unele interactive, ceea ce ii va provoca pe copii sa isi puna imaginatia la contributie si sa invete noi lucruri si abilitati. 

In concluzie, jucariile au un rol extrem de important in viata si dezvoltarea copiilor, insa acestea trebuie alese cu mare atentie. 

Articolul Anterior

Ai nevoie de un răcitor de bere în unitatea ta HoReCa?

Articolul Urmator

4 motive care te vor convinge sa testezi apa pe care o consumi

Cele mai populare