Ceasuri mecanice pentru persoane stilate

Ceasul unui bărbat îi poate defini puternic stilul, poate spune multe despre felul lui de-a fi.

Acesta este motivul pentru care ar trebui să știți foarte bine ce doriți ca să obțineți atunci când vă cumpărați un ceas de mână digital sau mecanic.

Dacă nu ai încă un ceas și ți-ai propus ca să îți cumperi unul acum, la început de 2020.

Diferite criterii trebuie luate în considerare atunci când alegem un ceas, dar principalul dintre acestea este mecanismul intern al acestui accesoriu mereu la modă.

Fără îndoială, atunci când alege un ceas, orice bărbat s-a întrebat măcar o clipă ce mecanism este mai bun și mai durabil.  Ceasuri cu cuarț sau ceasuri mecanice

La urma urmei mecanismul este inima ceasului, de aceea toate componentele ce îl compun trebuie să funcționeze armonios, cu cât mai puține erori.

Care este diferența principală între un ceas cuarț și un ceas mecanic?

Principala diferență între un ceas de cuarț și unul mecanic este reprezentată de sursa de energie necesară pentru funcționarea mecanismului intern.

Într-un ceas cu cuarț, bateria este sursa de energie. Ea alimentează mecanismul electronic al ceasului de cuarț. O stabilitate de frecvență foarte ridicată a impulsurilor generate și, în consecință, o precizie ridicată a cursei, este asigurată de un cristal de cuarț. O baterie este proiectată pentru câțiva ani de funcționare (de obicei minim 2 ani).

La ceasurile mecanice există un arc spiral, amplasat într-un tambur cu marginea înfundată. Când ceasul este întors, arcul este răsucit, iar acesta pune în mișcare tamburul, a cărui rotație pune în mișcare întregul ceas.

Avantajele ceasurilor mecanice

Nu au nevoie de baterii. Deoarece tipurile de ceasuri mecanice sunt alimentate de un arc întors manual, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la baterii.

Mișcarea cursivă. Ceasurile mecanice au o mișcare curgătoare, pe care oamenii o consideră plăcută din punct de vedere estetic, nu robotizată, sacadată, precum aceea a ceasurilor cu cuarț. Dacă acest lucru este important pentru dvs., alegeți să cumpărați un ceas mecanic.

Producția artizanală. Lucrările manuale implicate în crearea unui ceas mecanic sunt prioritare. Ceasornicari pricepuți lucrează la confecționarea lor.

Plăcerea de a-ți întoarce zilnic ceasul. Pentru unii bărbați, unul dintre motivele pentru care își doresc un ceas mecanic este acela că proprietarul trebuie să-l întoarcă regulat pentru a-l menține în funcțiune. 

Dezavantajele ceasurilor mecanice

Necesită o întoarcere regulată. Deși pentru unii proprietari e o adevărată plăcere ca să își întoarcă ceasul mecanic, pentru alții este o bătaie de cap inutilă.

Sensibilitatea la condițiile de mediu. Deoarece mecanismul intern al unui ceas mecanic este alcătuit din diferite angrenaje și arcuri, mișcarea sa poate fi extrem de sensibilă la mediu. Aspecte precum umiditatea, praful, loviturile, pot perturba  funcționarea normală a ceasului. Acesta este și motivul pentru care este recomandat de către specialiști ca să folosești mai degrabă ceasuri de cuarț în viața de zi cu zi, iar ceasuri mecanice numai la ocazii speciale.

Preț. Pentru că sunt modele care reprezintă tradiția ceasurilor și pentru că necesită o întreagă inginerie manuală, ceasurile mecanice costă mai mult. 

Care ceas este mai precis?

Precizia unui ceas mecanic depinde de mulți factori, precum ar fi: temperatura mediului ambiant, poziția ceasului, gradul de uzură al pieselor și reglajele. Într-un ceas de cuarț, totul este mai simplu: frecvența impulsurilor generate de generatorul de cuarț este aproape constantă. 

Prin urmare, pentru ceasurile mecanice, diferența față de ora exactă de 15 – 30 de secunde pe zi este considerată normală, iar cel mai bun rezultat este de 4 – 5 secunde pe zi la modelele foarte scumpe. 

Și dacă pentru un ceas mecanic o abatere de 20 de secunde pe zi (în plus sau minus) este considerată un rezultat bun, cea mai mare parte a ceasurilor de cuarț oferă o precizie de aproximativ 20 secunde pe lună. Chiar și ceasurile ieftine din cuarț sunt mai precise decât un ceas mecanic. 

Articolul Anterior

Hranirea simultana a bebelusilor cu lapte de mama si lapte praf Topfer: avantaje si riscuri

Articolul Urmator

Esti interesata de angajari la Elite Agency? Lucreaza ca model si bucura-te de independenta financiara!

Cele mai populare