Cum influenteaza implantul dentar viata pacientilor pe toate planurile

Cu toate ca sunt multe posibilitati de a suplini un dinte lipsa, implantul dentar constituie cea mai durabila solutie pentru restaurarile dentare. Implantul dentar este interventia chirurgicala care implica introducerea unui surub din titan in os pentru a compensa radacina dintelui absent. Dupa 3-4 luni, osul din jurul implantului se dezvolta pana cand ajunge o structura solida pentru coroana dentara.

Implantul dentar este o interventie chirurgicala comuna printre pacientii de la noi din tara. Totusi, mai exista persoane sceptice care considera implantul dentar mai mult un moft decat o necesitate.

Care sunt motivele care ar putea sa determine si cel mai nehotarat pacient sa opteze pentru implantul dentar?

De-a lungul vietii putem pierde unul sau mai multi dinti, din motive diverse. Lipsa catorva dinti ii preseaza pe cei ramasi si din cauza suprasolicitarii, exista pericolul ca acestia sa slabeasca si sa se piarda. Implantul dentar mentine integritatea osului, actioneaza ca un dinte natural si inhiba miscarea si inclinarea dintilor din apropiere.

Daca iti faceai probleme despre cum va arata dantura ta in urma interventiei de implant, atunci trebuie sa stii ca diferentele sunt insesizabile. Implantul dentar arata ca niste dinti naturali, normali. Mai mult, senzatia de dinte artificial nu exista, cum nu exista nici vreo modificare la nivelului gustului in gura pacientului. Prin urmare, atat la nivel functional, cat si la nivel estetic, implantul dentar este un castig complet pentru orice pacient. 

Din perspectiva duratei de viata, afla ca, implanturile dentare se remarca prin durabilitate ridicata. Implantologia a evoluat pana in prezent uimitor de mult. Daca sunt ingrijite adecvat, implanturile au o durata de viata de pana la cativa zeci de ani. Multumita acestei practici chirurgicale, pacientii isi recapata capacitatea naturala de masticatie in proportie de 90%.

Persoanele in varsta folosesc de cele mai multe ori proteze. Acestea, in marea lor majoritatea sunt voluminoase, iar pacientul intampina dificultati in vorbire. Un implant dentar ‘’corecteaza’’ acest disconfort.

Implantul dentar imbunatateste fizionomia si increderea in sine. Atunci cand dantura este incompleta, obrazul persoanei tinde sa slabeasca, iar fata pare mai ‘’lasata’’ si mai imbatranita. Gratie implantului dentar, aspectul fizic se imbunatateste semnificativ.

Pacientii opteaza de regula pentru proteze in loc de implanturi, datorita diferentei mari de preturi. Ceea ce nu iau in calcul este faptul ca, implantul dentar presupune o singura investitie, adica cea de la inceput. In schimb, lucrarile protetice trebuie schimbate la cativa ani.

Alimentatia bogata si variata este importanta pentru o sanatate de fier. Cu ajutorul implantului, poti manca orice fara nici un fel de problema. In plus, socializezi ca inainte, razi si comunici fara emotia ca te trezesti cu un dinte desprins, cum se intampla in cazul protezelor dentare.

Articolul Anterior

Bijuteriile statement – O exprimare îndrăzneață a feminității moderne

Articolul Urmator

Vrei sa fii in trend iarna aceasta? Alege o haina de blana!

Cele mai populare