Cum îngrijim corect căștile, astfel încât să nu se deterioreze în timp. 4 sfaturi extrem de utile

Cum îngrijim corect căștile, astfel încât să nu se deterioreze în timp. 4 sfaturi extrem de utile

Căștile reprezintă accesoriul pe care îl folosim aproape zilnic. Așadar, acest lucru va duce, în timp, la deteriorarea lor. Chiar dacă de cele mai multe ori tindem să acordăm o atenție și grijă mai mare doar telefonului mobil, accesoriile merită și ele un loc bine definit pe lista noastră de tasku-ri. În primul rând, cel mai probabil va fi afectat sunetul acestora, iar mai apoi design-ul lor. Căștile on-ear merită cu atât o atenție mai mare, pentru că suprafața lor este pe măsură, iar deteriorarea va fi mult mai vizibilă. 

Iată care sunt obiceiurile care-ți vor afecta în timp căștile over-ear:

  • Machiajul

Dacă ești fată și utilizezi astfel de căști, probabil că te-ai întâlnit adesea cu această problemă. De preferat este, ca atunci când îți pui acest dispozitiv pe urechi, să renunți la machiaj, pentru că poate conține diferite substanțe care pot afecta buna lor funcționare. Dacă totuși nu ai cum să faci asta, nu uita să cureți căștile după fiecare utilizare. Machiajul nu doar că poate influența sunetul acestora, dar le poate reda un aspect extrem de neplăcut la exterior, care, dacă nu este șters la momentul potrivit, va rămâne impregnat în material pentru totdeauna. 

  • Nu le cureți regulat

Principala regulă care te ajută să-ți menții căștile cât mai curate și într-o stare excelentă de funcționare este curățarea lor regulată. Fie că porți sau nu machiaj, acestea vor intra în contact cu părut, pielea feței, care conține diferite impurități. Pe moment acestea nu sunt vizibile, însă, în timp, își vor pune amprenta asupra dispozitivului. Inspiră-te din gama largă de modele de căști pentru telefoane de la magazinul online Altex.ro, unde găsești cele mai frumoase modele de căști over-ear, cu fir sau fără fir.

  • Ochelarii

Acesta este un obicei pe care nu prea poți să-l previi, însă trebuie să știi că da, își va pune accentul asupra căștilor tale, în proporții destul de mari. Ochelarii vor deforma foarte tare modelul perfect al căștii, lucru care nu-i va mai permite să stea perfect compact pe fața ta, iar sunetul se poate pierde, claritatea fiind astfel influențată. Chiar dacă acest lucru este inevitabil, dacă ai această problemă de vedere, ar trebui să optezi mai degrabă pentru căștile din stofă, care se deformează mai greu decât cele din piele, ce sunt foarte sensibile la acest capitol.

  • Suportul pentru căști

 Este ideal să ai un suport pe care să așezi căștile, astfel încât să nu rămână împrăștiate în cameră, însă și acestea poate afecta în diferite proporții buna funcționalitate a dispozitivului. Foarte multe modele de căști de acest gen au un tampon pe banda superioară, pentru a îmbunătăți confortul purtării. Atunci când le atârnăm pe un suport, nu vom face decât să deformăm zona aceea, pentru că toată greutatea este lăsată acolo.

Acestea sunt cele mai importante sfaturi de îngrijire a căștilor over-ear. Dacă respecți regulile enumerate mai sus, atunci dispozitivul poate funcționa la capacități maxime pentru foarte mulți ani. Aceste lucruri nu trebuie privite ca fiind o povară în plus, pentru că pot fi duse la bun final extrem de repede, fără prea multă bătaie de cap.

Sursa foto: pexels.com

Articolul Anterior

TOP 5 moduri prin care îți poți personaliza mașina

Articolul Urmator

Care sunt avantajele fetelor extrovertite

Cele mai populare