Cum procedam pentru a tine departe spaima de dentist?

Cele mai multe dintre temerile care ne-au marcat intr-o anumita masura  copilaria reusim sa le depasim la varsta adulta, dar printre cele de care, oricat ne-am stradui, nu reusim sa  scapam, este una anume, care ne da batai de cap si frisosne chiar si acum. 

Este vorba despre teama care ne patrunde in oase de fiecare data cand trebuie sa ajungem intr-un cabinet stomatologic. Iar fiecare intalnire cu medicul ne transforma subit din persoana sigura pe sine, asa cum suntem in mod normal, intr-un biet iepuras in bataia pustii vanatorului. Si am fi in stare de orice, numai sa nu fim nevoiti sa trecem pragul unui cabinet stomatologic, unde picioarele ni se transforma in gelatina numai auzind zgomotul infernal al ustensilelor  manevrate de medic. 

Din fericire, exista cateva solutii care sa-ti alunge sau macar sa-ti diminueze aceasta frica, astfel incat, fie ca ajungi la dentist pentru o interventie complexa, un tratament paradontoza cu laser sau fara, o extractie, o plomba sau un simplu detartraj, sa treci cu bine si fara acea stare accentuata de anxietate pe care ai tot resimtit-o in experientele anterioare. 

Astfel, este recomandat sa iti iei inima in dinti si sa nu procedezi la amanarea la nesfarsit a programarii la consultul stomatologic de care ai nevoie, deoarece nu vei face decat sa iti prelungesti si mai mult propria suferinta. Asa ca, ghideaza-te dupa zicala cu cat mai repede cu atat mai bine. 

Alege sa faci programarea la medical stomatolog atunci cand esti intr-o buna dispozitie, esti odihnit, relaxat si in niciun caz cand te resimti deja dupa o zi dificila la serviciu, esti stresat si grabit sa mai rezolvi si alte lucruri. 

Este important sa alegi un stomatolog pe care sa te bazezi si cere in acest sens recomandari de la prieteni care au apelat la un anumit specialist, il apreciaza si iti garanteaza ca vei fi pe maini bune. 

De asemenea,  nu te sfii sa ii adresezi dentistului toate intrebarile la care vrei raspuns cu privire la ceea ce ti se va intampla odata asezat pe scaunul corespunzator pacientului in cabinet. 

Odata lamurit in detaliu cu privire la fiecare etapa prin care vei trece si la senzatiile pe care le vei experimenta, cu siguranta emotia ta se va diminua considerabil. Alaturi de acestea, tine cont si de avansul spectaculos al tehnologiei din domeniul medical, care face posibila diminuarea durerii resimtite in timpul tratamentelor, nemaivorbind de beneficiile oferite de anestezie.

Articolul Anterior

Slabesti daca te uiti la filme horror – mit sau realitate?

Articolul Urmator

Care sunt principalele tipuri de echipamente de la Conti Grup de care ai nevoie atunci cand deschizi un fast food?

Cele mai populare