Cum putem decora camera folosind diverse lampi?

Lampile de podea au avut intotdeauna un dublu scop: pot fi obiecte superbe decorative, iar lumina pe care o produc poate sa schimbe intreaga atmosfera a camerei. Asadar, cumpararea lampii de podea potrivita poate fi o provocare, insa puteti verifica, inainte, diverse siteuri care vand aceste produse.

Noi va vom ofer cateva sfaturi cu privire la design-ul de interior – incepand cu patru intrebari cheie pe care trebuie sa vi le puneti atunci cand vreti sa achizitionati o lampa de podea.

1. Vreti ca lampa sa fie elementul central al camerei?

O lampa de podea cu un design interesant poate fi piesa centrala a unei camere. Indiferent de ce model veti alege, achizitionarea unei astfel de piese, poate depinde de spatiul pe care il aveti la dispozitie. O lampa de podea cu trepied, de exemplu, va arata foarte bine intr-un spatiu mare si gol, dar poate ocupa prea mult spatiu pretios intr-o camera mai mica. O alternative la lampile de podea poate fi si folosirea de lampi de birouri.

O alta optiune, daca doriti ca lampa sa iasa in evidenta, este sa alegeti un model cu o baza simpla, dar cu un abajur mare si colorat. Asadar, o astfel de lampa va arata la fel de bine in timpul zilei, ca si atunci cand lumineaza incaperea seara.

2. Se va potrivi lampa de podea cu dimensiunile sufrageriei dumneavoastra?

Atunci cand va decideti sa achizitionati o lampa de podea, trebuie sa luati in considerare marimile camerei dumneavoastra – in special inaltimea tavanului. Daca aveti un tavan prea jos, o lampa foarte inalta poate parea disproportionata, in timp ce, daca aveti foarte mult spatiu, o lampa de podea prea scurta nu va putea fi observata. Asadar, este important ca inainte de a achizitiona lampa, sa masurati lungimea si inaltimea camerei.

3. Ce fel de lumina doriti in camera de zi?

Lampile de podea pot fi utilizate atat pentru iluminatul general al camerei, cat si pentru iluminarea ambientala. Mai intai ar trebui sa va ganditi ce activitati aveti zi de zi in camera. In acest mod veti stii cu siguranta ce tip de lampa va trebui sa achizitionati.

Daca doriti ca lampa sa fie asezata langa o canapea sau fotoliu, astfel incat sa ofere lumina de lectura, atunci partea de jos a abajurului ar trebui sa fie la nivelul ochilor atunci cand stati asezat pe scaun – ceea ce inseamna ca partea superioara a lampii va avea de obicei aproximativ 60 de centimetri inaltime daca este masurata de la podea .

Alegerea nuantei potrivite a abajurului este, de asemenea, importanta. O nuanta semi-translucida este ideala pentru o lumina ambientala mai blanda, in timp ce, daca doriti sa evidentiati un element de pe perete sau tavan, alegeti o nuanta opaca, deoarece aceasta este mai buna pentru iluminarea decorativa cu accent.

4. Lampile trebuie sa fie in concordanta cu decorul?

Bazele lampilor de podea pot fi din alama, lemn, marmura si o pot avea o gama larga de culori, in timp ce nuantele abajurului pot fi deschise, inchise, stralucitoare sau mate. Pe piata exista o multime de produse care se pot potrivi cu absolut orice tip de decor.

Pe-Internet

Articolul Anterior

5 motive pentru a merge la psiholog

Articolul Urmator

Cum se ascund microfoane spion GSM în casă şi ce avantaje aduc?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *