De ce este important hosting-ul de calitate cand ai un magazin online?

Gazduirea unui magazin online se refera la o platforma special destinata pentru site-urile de ecommerce. Spre deosebire de alte tipuri de hosting, cea pentru ecommerce poate include servicii suplimentare, de la procesarea platilor si software de securitate, pana la protectia impotriva oricaror atacuri cibernetice, certificari SSL etc.

Atunci cand vrei sa iti lansezi magazinul online sau te-ai decis sa schimbi furnizorul de gazduire web Romania, alegerea pachetul potrivit trebuie sa se faca in functie de  volumul vanzarilor, de trafic, dimensiunea website-ului, platforma software, buget si experienta cu dezvoltarea web. Dincolo de aceste aspecte, un hosting special destinat magazinelor online iti ofera si alte avantaje. 

Iata de ce este important sa alegi serviciul de hosting potrivit pentru magazinul tau online:

Daca site-ul se incarca lent, atunci clientii vor parasi platforma

Cand ai un site de ecommerce ai si un obiectiv clar – acela de a avea cat mai multe vanzari. Si cum traim in era satisfactiei imediate, mai mult de jumatate din utilizatorii de internet isi doresc ca un site sa se incarce in maximum 3 secunde. Mai mult decat atat, viteza de incarcare a site-ului este si un factor de clasare in Google. 

Clientii nu vor face cumparaturi de un site vulnerabil

Fata de site-urile de prezentare, administratorii magazinelor online mai au de indeplinit o responsabilitate – aceea de a implementa masuri de securitate adecvate comertului online. Astfel, certificatul SSL este o necesitate daca nu vrei ca site-ul sa fie marcat drept „Not secured”. Certificatele Secure Socket Layer (SSL) sunt mici fisiere, stocate pe un server, al carui rol este de a cripta datele transferate dintre computer si server: de la email-uri pana la tranzactii folosind cardul bancar.

Daca vrei sa vinzi, asigura-te de buna functionare a site-ului

Scopul vadit al magazinului online este sa vinzi, deci daca site-ul nu functioneaza, oamenii nu il pot accesa, deci sansele ca cineva sa iti cumpere produsele sunt zero. Veniturile pierdute in decurs de o ora de nefunctionare depind de ora din zi, de volumul vanzarilor, de trafic si de numarul de persoane afectate.

De aceea este important sa alegi un serviciu de hosting web Romania de cea mai buna calitate, care sa iti asigure un uptime de pana la 100%. 

Securitatea

DIncolo de certificatele de tip SSL, magazinele online trebuie sa mai includa si alte caracteristici de securitate, printre care: firewall-uri, protectie DDoS, filtre spam, protetie Whois pentru nume de domenii, protectie antivirus. 

Backup

Cand ai intrat in mediul online trebuie sa iei in calcul chiar si cel mai sumbru scenariu. Altfel spus, daca magazinul online este tinta unui atac sau nu functioneaza corect dupa o actualizare ai nevoie de o copie de rezerva. Fara un backup ai putea pierde o multime de informatii, de la datele despre clienti, la comenzi si ultimele produse adaugate. Backup-ul trebuie sa fie usor de accesat, astfel incat datele sa fie restaurate rapid si in siguranta.

Asistenta permanenta

Nu toti antreprenorii au experienta pe zona de IT, iar daca ai un magazin online este important sa cauti un furnizor de gazduire care sa iti ofere cat mai mult pe partea de asistenta. Sunt furnizori care ofera inclusiv servicii de dezvoltare sau mentenanta.

Articolul Anterior

Ce modele de cercei sunt potrivite pentru o ținută casual?

Articolul Urmator

Ce tipuri de avocati exista si care sunt functiile acestora?

Cele mai populare