De ce merită să-ți cumperi online un microfon spion?

Dacă în trecut echipamentele de ascultare discretă și înregistrare erau foarte scumpe și aproape imposibil de procurat, acum majoritatea doritorilor poate să aibă acces la un astfel de dispozitiv de spionaj așa cum vedem prin filme. Nu doar că tehnologiile moderne din această categorie sunt acum doar la un click distanță, că se pot comanda de pe o mulțime de site-uri, dar multe dintre ele nici măcar nu costă foarte mult.

Cel mai bun echipament de înregistrare audio: microfonul spion

Aceia care vor să se joace de-a detectivii au de unde să se aprovizioneze cu dispozitive de înregistrare, microfoane spion, mini camere complexe, multe dintre ele ascunse în obiecte pe care le folosim în mod cotidian: pixuri, brelocuri, bijuterii, brichete, stick-uri USB etc. 

Folosite ca distracție, ele pot ca să aducă zâmbetul pe buze, dar trebuie avut în vedere că există și multe situații în care e nevoie de permisiunea celui care este înregistrat.

Astfel, de pildă dacă se angajează o persoană internă în casă (o bonă, o bucătăreasă, o femeie care să facă curățenie), automat este nevoie de consimțământul prealabil al acesteia, de preferință scris, pentru a o înregistra în lipsa proprietarului.

Uneori aceste înregistrări se fac și fără consimțământ și sunt adusă la cunoștința organelor de cercetare penală dacă sunt comise infracțiuni de violență asupra copiilor, furturi care nu se pot dovedi altfel decât printr-o înregistrare. Dar persoana înregistrată ilegal, chiar dacă este vinovată, cu certitudine poate să îl dea în judecată pe cel care i-a încălcat drepturile personale.

Categoric așa cum nu este permis a se obține înregistrări fără autorizare, prin folosirea unui dispozitiv gen microfoane spion sau camere video, nu este permisă nici distribuirea conținutului obținut astfel altcuiva fără cunoștința și consimțământul persoanei înregistrate, pentru că acea persoană, a cărei imagine de sine a fost lezată, poate să îl acționeze pe detectivul de ocazie în instanță cerându-i despăgubiri morale.

Mulți își achiziționează microfoane spion sau camere video pentru a dovedi că partenerul îi înșală.

Cele mai citite articole

Se pune problema dacă un soț are dreptul să acceseze aceste informații să le prezinte în instanță.

Din nefericire, dacă aceste probe sunt utilizate în cadrul unui caz de divorț, persoana care înregistrează poate fi dată în judecată de către partener.

Așadar, mare atenție. Mai degrabă este bine să se meargă la un birou de detectiv profesionist cu licență pentru a colecta toate probele necesare.

Chiar dacă nu vor fi nici ele utilizate în instanță, clientul va primi un raport referitor la investigația propriu-zisă și alături de toate probele colectate legal pot să-l lămurească într-o anumită problemă. Încă o dată e de subliniat faptul că probele obținute cu încălcarea legii, adică înregistrate fără consimțământul persoanei sunt ilegale și sunt respinse în instanță. 

Cazuri în care merită să îți achiziționezi un microfon spion

Deoarece această aparatură spyware este de cele mai multe ori de o calitate mai bună decât gadgeturile comune similare, un astfel de microfon este ideal dacă vrei să te înregistrezi tu însuți vorbind sau cântând, dacă vrei să înregistrezi o conferință, o lecție sau chiar o emisiune de la TV care te interesează.

De asemenea, un astfel de microfon spion se poate utiliza pentru a verifica cu cine vorbește copilul tău atunci când tu nu ești acasă la telefon sau chiar pe cine primește în casă și ce discuții are. Acest fapt poate să prevină o mulțime de situații neplăcute, inclusiv potențial periculoase, precum ar fi consumarea de droguri, alcool etc.

Un microfon spion te poate ajuta chiar și la învățat, dacă ești o persoană care memorează foarte bine auditiv. Poți să citești cursurile de facultate și apoi să le asculți inclusiv când ești în oraș, poți ca să ți le pui la căști înainte de a adormi.

Întotdeauna un microfon de acest gen este mai bun decât microfonul pe care îl are orice smartphone, de aceea nu ezita să îți cumperi un asemenea dispozitiv spy, mai ales că nici nu este foarte scump. 

Cele mai citite articole

Pe-Internet

Articolul Anterior

Componente originale de caroserie auto la un click distanță!

Articolul Urmator

Flipchart-ul, un obiect office mereu la modă

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *