Echipamente frigorifice profesionale de calitate, pentru unități HoReCa performante

Alegerea echipamentului pentru o unitate HoReCa este o problemă individuală, în funcție de dimensiunile și specificul acesteia. Pe site-urile producătorilor există de obicei informații trunchiate. Nici măcar în materie de lăzi congelatoare lucrurile nu sunt atât de simple precum par la prima vedere.

Nu merită să economisești bani din buget, când vrei să comanzi echipamente profesionale, dar acest lucru nu înseamnă nicidecum faptul că trebuie să alegi doar ce este mai scump.

Orice echipament de restaurant ar trebui să fie rentabil și ar trebui să-l cumperi numai după efectuarea tuturor calculelor de rentabilitate pe termen scurt și mediu.

Cerințe ale unui echipament profesional HoReCa bun:

  • respectarea standardelor sanitare;
  • termen lung de funcționare;
  • fabricat din materiale de înaltă calitate;
  • să provină de la un brand cunoscut;
  • să existe o garanție îndelungată și servicii post-garanție prompte.

De regulă, într-o bucătărie profesională există multă umiditate și temperatură ridicată. Prin urmare, calitatea materialelor și ansamblul echipamentelor afectează foarte mult funcționarea acestora.

Este recomandabil să cumperi echipamente numai de la producători sau dealeri autorizați, care vând una sau câteva mărci cunoscute.

Trebuie să știi cel puțin două prețuri pentru fiecare echipament  HoReCa pentru a înțelege unde este mai ieftin. Dar nu te limita doar la acest element: prețul de achiziție!

Cele mai citite articole

Merită să alegi echipamente tehnologice după studierea și a standardelor sanitare pentru catering. Există anumite standarde pentru o bucătărie profesională, stabilite pe baza normelor de securitate la incendiu și a standardelor sanitare în vigoare în sectorul HoReCa.

Ziua de lucru a bucătarului durează adesea mai mult decât este deschisă unitatea în sine. Toate aparatele de bucătărie funcționează aproximativ la fel și după închiderea localului respectiv, deci totul în materie de dotări trebuie să fie cât mai bine optimizat, mai fiabil. Așa se poate oferi clientelei doar mâncare gustoasă și sănătoasă.

Dotări frigorifice performante, pentru produse alimentare corect conservate

Echipamentele moderne de refrigerare, chiar și o ladă congelatoare cu capac compact UDD 660 BK precum aceea de la TC Romania Crown Cool, permit o păstrarea a proprietăților produselor alimentare, cu mult mai mult timp decât acum câteva secole, când principalele metode de depozitare și conservare a acestora erau ținerea la răcoare în pivnițele, ghețarii, afumarea și sărarea.

Acum totul este mult mai simplu și mai convenabil, dar și mai complicat. Produsele se pot păstra în anumite condiții de temperatură, anume calculate în laborator. Alimentele pot fi păstrate mult timp în echipamente frigorifice, dar nu la nesfârșit. Aici intră în joc anumite norme sanitare pentru depozitarea produselor care nu pot fi încălcate sub nicio formă.

Sistemele de răcire sunt împărțite în echipamente cu temperaturi joase și medii. În primul caz, într-un echipament de răcire joasă temperatura nu depășește -18 grade Celsius. În cel de-al doilea caz, intervalul de temperatură dintr-un echipament de răcire medie este menținut de la 0 grade Celsius la + 10 grade Celsius.

Principalul criteriu în alegerea echipamentelor frigorifice este dacă utilajele HoReCa se află în stare bună și poate menține constant un anumit regim de temperatură. De asemenea, merită să fii atent la etanșeitate, spațialitate și dimensiunile acestora.

Specialiștii de la TC Romania Crown Cool te pot ajuta cu un sfat competent în materie de selectare a dotărilor frigorifice profesionale din unitatea ta. Contactează folosind datele de pe site-ul lor: tcromania.com!

Cele mai citite articole

Pe-Internet

Articolul Anterior

Idei utile pentru cresterea responsabilitatii fata de mediu

Articolul Urmator

Cine a descoperit focul?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *