Evo Build – Tehnologie pentru casa ta

O casă din structuri metalice Evo Build este caracterizată de stâlpi metalici pe care se sprijină întreaga structură. Tehnologia de construcție este similară cu construcția cadrului monolitic. Cu toate acestea, coloanele metalice utilizate pentru tehnologia profilelor sunt mai ușoare și mai ieftine decât fundațiile din beton armat, iar cele mai multe construcții zgârie-nori și centre comerciale au fost construite în acest fel. În locuințele private, această tehnologie poate fi consumatoare de timp și costisitoare inutil.

Casa pe structuri metalice – Caracteristici

De regulă, se recurge la construcții cu structuri metalice atunci când este nevoie să se creeze o casă cu design „de fier” de dimensiuni neobișnuite. Cu această tehnologie este posibilă construirea unei case sau a unei facilități cu mai multe etaje. Adesea în jurul unei astfel de case sunt aranjate elemente arhitecturale decorative de o formă neregulată. În majoritatea cazurilor acestea sunt elemente tubulare mascate ale cadrului. Casa pe structuri metalice este caracterizată de cea mai mare greutate dintre analogii cadrelor de aceeași dimensiune, dar are și cea mai lungă durată de viață, ajungând până la 75-100 de ani.

Baza unui astfel de cadru de casă sunt structurile metalice cu pereți subțiri, asemănătoare vizual cu profilele pentru gips-carton. Desigur, elementele cadrului au o marjă de siguranță mult mai mare. Dintre avantajele unor astfel de clădiri, se poate număra greutatea redusă, ceea ce economisește pregătirea fundației și optimizarea bugetul de construcție.

Modular și mobil

Structurile metalice pentru case modulare și mobile sunt tehnologii concepute pentru construcția de obiecte temporare sau sezoniere (case de vară, bucătării). Se aplică în construcția unei case de vacanță pentru sezonul cald. Clădirea se bazează pe module, al căror cadru este combinat și realizat din metal și lemn. Clădirile mobile implică instalarea unui cadru metalic rigid. La construirea unei facilități temporare și a unei case de țară cu două etaje, este necesar să se întocmească un plan de proiect.

Construcția casei începe cu studiul caracteristicilor solului și crearea unui proiect 3D al viitoarei structuri. Imaginea tridimensională face posibilă calcularea capacității portante necesare a elementelor structurale principale, pentru a le aranja în conformitate cu geometria spațială. Apoi, comanda este trimisă la fabrică, unde sunt create profiluri cu caracteristicile tehnice, formele și dimensiunile necesare pentru un anumit proiect. Componentele pentru o casă cu structuri metalice pot fi asamblate în fabrică sau pe șantierul unde se construiește casa.

Asamblarea casei nu va dura mai mult de 4-6 zile, iar dacă se prelungește,  până la 7-10 zile. După pregătirea și coordonarea proiectului, se continuă organizarea fundației. Orice tip de fundație va funcționa, dar opțiunea unei fundații cu benzi sau utilizarea unei plăci încastrate superficial ca bază, este considerată optimă. După ce fundația a atins o marjă de siguranță, se procedează la asamblarea cadrului metalic al casei. Următoarea etapă este acoperirea, instalarea ferestrelor și ușilor și stabilirea comunicațiilor.

Pe-Internet

Articolul Anterior

Care sunt tendințele în ceea ce privește hainele de blană?

Articolul Urmator

Cum se desfăşoară o zi la grădiniţă privată în Ploieşti? Ce trebuie să ştie părinţii care doresc să îşi înscrie copiii aici?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *