Hranirea simultana a bebelusilor cu lapte de mama si lapte praf Topfer: avantaje si riscuri

Din ce in ce mai multe proaspete mamici nu au rabdarea necesara pentru a alapta exclusiv timp de 6 luni si pana la 2 ani in tandem cu diversificarea. Din ce in ce mai multe mamici au un job solicitant sau o viata care nu le permite sa stea non-stop langa bebelus, chiar daca sunt in concediul de crestere copil.

Asadar, acestea pot opta pentru hranirea combinata a bebelusului, cu lapte matern si cu lapte praf Topfer astfel incat copilul sa se sature, sa se dezvolte armonios si sa beneficieze de toate substantele nutritive de care are nevoie.

Hranirea mixta a bebelusului – de ce este recomandata combinarea laptelui matern cu lapte praf Topfer

Hranirea mixta a bebelusului are loc indeosebi cand mamele nu au suficient lapte pentru a hrani copilul, atunci cand mamele doresc sa mearga linistite la cumparaturi, la intruniri, la serviciu si sa lase copilul in grija cuiva care ii poate oferi un biberon de lapte.

Este just faptul ca hranirea mixta a bebelusului este extrem de avantajoasa. Mamele pe care le intereseaza sanatatea copiilor lor aleg sa isi hraneasca bebelusii atat cu lapte matern, cat si cu formula de lapte. Este foarte important ca, inainte de a lua o asemenea decizie, mamele sa consulte un medic specialist pentru a se asigura ca fac cea mai buna alegere.

Alaptarea in tandem cu hranirea cu lapte praf poate mari riscul de obezitate infantila, ceea ce poate accentua riscul bolilor cardiace. Cert este ca dupa varsta de 6 luni si dupa alaptarea exclusiva in tot acest timp, bebelusii pot primi completare cu lapte praf Topfer. In unele cazuri, daca biberonul este oferit prea devreme copiilor, este posibil ca acestia sa refuze sanul vazand cat de usor se hranesc astfel.

Hranirea bebelusului cu lapte matern este cea mai sanatoasa varianta, recomandata de reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dar laptele praf contine foarte multe substante nutritive importante. In plus, laptele praf oferit dupa perioada de alaptare este ideal deoarece nu prezinta riscul dezvoltarii unor alergii, ca si in cazul laptelui de vaca.

Asadar, alimentatia mixta a bebelusului, din ce in ce mai recomandata de specialisti mamicilor care cred ca nu mai au suficient lapte pentru a-si hrani bebelusii este varianta perfecta atat in timpul puseelor de crestere, cat si in restul timpului. Mamele care nu au timp sa se mulga sau nu pot produce suficient lapte incat sa il stocheze pentru a face fata cerintelor copilului pot oferi biberonul cu lapte praf.

Unii specialisti sustin ca in majoritatea cazurilor, suplimentarea cu lapte praf Topfer nu este necesara, ci este facuta pentru confortul psihologic al mamelor. De aceea mamele trebuie sa aleaga cea mai buna varianta de lapte praf disponibila pe piata care sa faca fata cerintelor copilului. Medicii pediatri recoanda mamelor sa incerce sa alapteze copiii cat mai mult posibil, pentru ca laptele de mama este extrem de hranitor.

Pe-Internet

Pe-Internet

Articole: 518