Mai ușor scapi de un tigru, decât de grijile datoriilor neplătite la timp

Oamenii au despre Kruk România păreri diverse, dar toți aceia care au colaborat efectiv cu această companie trebuie să recunoască faptul că principalul beneficiu pe care l-au remarcat după ce și-au achitat datoriile în baza unor planuri de rambursare corect eșalonate, alcătuite cu ajutorul specialiștilor de aici, și-au schimbat stilul de viață în bine.

Este și normal acest fapt, având în vedere că a fi iresponsabil din punct de vedere financiar sau a avea ghinionul să te afli într-o perioadă mai dificilă a vieții în care nu îți mai poți plăti datoriile, conduce de cele mai multe ori la probleme grave de sănătate, la scăderea productivității la locul de muncă sau chiar la pierderea acestuia, la certuri frecvente în familie mergând uneori până la divorț. 

Nu mai vorbim de costul financiar ridicat al datoriilor neplătite, deoarece cu cât întârzii mai mult plata unor sume pe care le ai de achitat, cu atât cresc și dobânzile și penalitățile.

Fermecați de promoțiile pe care le vedem zilnic la televizor, mulți români se aruncă să facă împrumuturi  sub imperiul impulsurilor de moment, iar ulterior ajung într-o cursă din care nu mai pot ieși.

Asemeni unui hamster captiv care se învârte într-o roată iar și iar, până la epuizare, datornicul nu reușește să se elibereze, iar acest lucru poate să conducă la deteriorarea gravă a sănătății sale fizice și emoționale. 

Efectele datoriilor neplătite asupra sănătății

Primul efect pe care cineva aflat în imposibilitatea de a mai plăti datoriilor este în cele mai multe cazuri insomnia. 

Stresul aflat oricum la cote inimaginabile te face să tresari ori de câte ori telefonul sună și un creditor te întreabă despre restituirea unei datorii. Iar acest lucru generează un puseu de anxietate pe care creierul îl interpretează dreptul o amenințare și comandă glandelor suprarenale să producă mult cortizol și adrenalină, binecunoscuții hormonii asociați stresului. 

Nu e nicio diferență între a te întâlni cu un tigru în junglă și a te afla în situația de a nu îți mai putea plăti o datorie sau chiar mai multe.

Cele mai citite articole

Dacă din fața unui animal mai ai posibilitatea de a fugi și să uiți de el în câteva minute după aceea, atunci când vorbim despre datorii acest lucru nu este posibil și va trebui să faci față situației pe termen lung așa cum poți tu mai bine. Dar de multe ori nu prea reușești.

Din păcate, acești hormoni ai stresului care se varsă în fluxul sanguin degradează treptat organismul și conduce la ulcere, îmbătrânire prematură, insomnie și chiar boli de inimă care încep de cele mai multe ori cu creșterea tensiunii arteriale.

În afară de anxietate, care nu este altceva decât teama de viitor, chiar și depresia se manifestă cu putere atunci când ai datorii, gândul fugind mereu în trecut.

Faptul că nu pot să găsească nicio cale de ieșire din situația în care se găsesc, îi face pe datornici ca să fie tot mai nesiguri, mai înfricoșați, mai pesimiști, elemente catastrofale pentru o bună sănătate psihică.

Relația de cuplu se degradează accelerat când ai datorii

Trebuie să recunoaștem cinstit că toți aceea care au datorii au și multe dispute în familie. Cele mai multe certuri în cuplurile românilor sunt legate de bani. Se ajunge astfel la aruncarea de cuvinte grele, la învinovățirea reciprocă, deși nu așa se rezolvă situația, ci doar se agravează, complicându-se și mai mult relația dintre membrii familiei respective.

Încrederea în cuplu dispare din ce în ce mai mult, se ajunge la lipsa unui dialog constructiv și automat se pun noi piedici în calea schimbării acestei situații de viață extrem de neplăcute.

Scăderea productivității și concentrării la locul de muncă

Pe plan mondial s-au făcut foarte multe studii în privința acelor angajați care se confruntă cu probleme financiare grave și s-a ajuns la concluzia că sunt atât de apăsați de acestea, încât nu mai dau randament la job. Acest fapt conduce inclusiv la concedieri sau la greșeli grave  în activitate ce pot să fie penalizate, inclusiv din punct de vedere bănesc. 

Pentru a nu experimenta pe pielea ta cele de mai sus, dacă ai datorii administrate de Kruk Romania, ia cât de curând legătura cu specialiștii de aici, care, ținând cont de situația concretă pe care o ai, îți pot oferi cele mai bune soluții pentru a ieși din situația de criză temporară în care te afli și poți începe anul 2020 cu optimism.

Cele mai citite articole

Pe-Internet

Articolul Anterior

Tips&tricks: cum sa alegi usor cea mai frumoasa veioza dormitor

Articolul Urmator

Top locatii din Bucuresti pentru un eveniment de vis

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *