Microfoane spion – Cum si unde sa le utilizezi

Un microfon spion este un dispozitiv care capteaza voci si alte sunete, dar nu inregistreaza imagini. De exemplu, exista microfoane spion care pot fi incorporate intr-un stilou, o piesa de imbracaminte, un mobilier sau un dispozitiv electronic care nu este utilizat in mod normal pentru a capta sunetul. 

Unele microfoane spion sunt chiar concepute pentru a fi folosite in aranjamente florale. Adesea, desi nu intotdeauna, microfoanele spion sunt folosite in combinatie cu camerele ascunse, permitand utilizatorului sa auda si sa vada evenimentele din zona.

Microfoane spion – Cum sunt folosite?

Cand vine vorba de microfoane spion, gandim adesea la oameni care se spioneaza unul pe altul, dar aceste microfoane nu sunt intotdeauna folosite in acest fel. De exemplu, ele pot fi folosite in mod legitim in emisiunile TV, in care un prezentator trebuie sa ramana mobil. Intr-un astfel de caz, un microfon spion permite unui prezentator TV sa se miste cat de mult este nevoie si sa vorbeasca cu publicul sau, indiferent unde se afla pe platoul de filmare. 

Uneori, o persoana poate folosi un microfon spion pentru a inregistra detaliile propriei conversatii. De exemplu, un jurnalist poate folosi un microfon spion sub forma de stilou pentru a inregistra detaliile unui interviu si pentru a pastra informatiile care nu au fost inregistrate. Altcineva poate folosi un microfon spion pentru a inregistra recunoasterea vinovatiei sau amenintarile altei persoane.

Exista, de asemenea, multe modalitati de a folosi microfoane spion ca echipament de spionaj. De exemplu, o persoana isi poate suspecta sotia de adulter si poate instala un microfon ascuns pentru a inregistra ceea ce spune la telefon. 

El poate chiar sa configureze un astfel de dispozitiv pentru a inregistra ce se intampla in dormitorul ei cand el nu este acasa. Un parinte poate plasa un microfon spion in dormitorul adolescentului pentru a auzi ce spune intr-o conversatie privata. Un angajator poate chiar sa instaleze microfoane spion pentru a asculta ce spun angajatii pe parcursul zilei.

In multe locuri, este ilegal sa inregistrezi conversatii telefonice fara permisiune, chiar daca persoana inregistreaza este propriul sot. Plasarea unui microfon ascuns in casa, birou sau spatiul privat al altei persoane poate fi, de asemenea, considerata ilegala. 

Pe de alta parte, oficialilor legii li se permite sa foloseasca microfoane spion pentru a rezolva cazuri si pentru a inregistra marturisiri, dar de obicei trebuie sa obtina permisiunea unei instante pentru a face acest lucru. Angajatii si agentii de aplicare a legii folosesc de obicei microfoane spion pentru a asculta conversatiile suspectilor criminali. 

Aceste tipuri de microfoane pot fi folosite si pentru a inregistra conversatii in secret. Astfel de dispozitive sunt adesea denumite microfoane „cu fir” si sunt purtate pentru a inregistra dovezi vocale in timpul unei investigatii. Detectivii si anchetatorii privati folosesc adesea si acest tip de microfon, de obicei pentru a furniza dovezi si a-si documenta munca. 

Pe-Internet

Articolul Anterior

Hidroizolatie. Hidroizolatii terase. 5 pasi ce trebuiesc facuti inainte de hidroizolare

Articolul Urmator

Vrei sa iti construiesti casa de la zero? Iata cum te poate ajuta o firma de constructii!

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *