Scopul anvelopelor auto și cum să le alegi

Anvelopele auto fac parte din designul roților. Acestea sunt o acoperire elastică a jantelor, realizată din cauciuc sintetic și sârmă. Scopul anvelopelor este de a asigura tracțiunea și controlul optim al mașinii la accelerare și frânare. În cazul mașinilor, se utilizează în principal anvelope fără tub. Poți cumpăra cauciucuri pentru mașina ta din magazinul de anvelope Sibiu e-pneu.ro.

Anvelopele auto moderne sunt compuse din cablu cu fire de text sau fibră de sticlă, un strat de bandă de cauciuc groasă, fir care face contact direct cu suprafața drumului, o placă care se potrivește perfect pe jantă, peretele lateral care protejează împotriva deteriorării externe.

Tipuri de anvelope auto

Conform modelului benzii de rulare, se disting următoarele anvelope auto:

Model simetric în direcția de rotație. Se disting prin rezistența îmbunătățită la acvaplanare. Sunt marcate cu o săgeată și marcaje rotative. Acest marker ajută la montarea corectă a anvelopei.

Model simetric fără sens direcțional. Sunt universale și ușor de instalat și de utilizat.

Model asimetric fără sens direcțional. Datorită celor două tipuri de model și a durității diferite a pereților laterali, acestea asigură o bună aderență pe drumurile uscate și umede.

Cu direcția asimetrică a benzii de rulare. Au acvaplanare bună și asigură o stabilitate excelentă la conducere, dar necesită multă îngrijire în timpul instalării – modelul trebuie monitorizat atunci când se determină poziția anvelopei pe partea șoferului și a pasagerului.

Conform sezonului, anvelopele auto sunt de vară, de iarnă și All Season.

Anvelope de vară. Acestea oferă o tracțiune maximă, o uzură redusă și o durată lungă de viață a benzii de rulare, precum și o viteză bună.

Anvelope de iarnă. Sunt mai moi decât anvelopele de vară, astfel încât anvelopa este protejată de îngheț și are caneluri suplimentare în filet.

All Season. Sunt cea mai bună soluție pentru țările cu climă temperată, dar nu pot oferi performanțe excelente în condiții de drum specifice, așa cum sunt anvelopele de vară pe drumuri uscate și anvelopele de iarnă pe drumurile înzăpezite.

În funcție de tipul de construcţie, anvelopele sunt: R – radial, D – diagonal, B – cu o curea.

Cum să alegi cauciucuri?

Producătorii de anvelope oferă adesea cauciucurilor fabricate de ei, toate informațiile necesare pentru selectarea și instalarea acestora. Pe pereții laterali ai anvelopelor poți găsi următoarele informații: producător, marca anvelopei și model, marcate cu o combinație de litere și semne; lățimea anvelopei în mm, diametrul jantei în inch și raportul înălțime / lățime în procente – spre exemplu 195/65 R15; indicele de prindere pe teren umed; stabilitatea temperaturii anvelopelor; M + S – pentru noroi și zăpadă; parametrii de sarcină și presiune; indicele de viteză; tipul construcției anvelopei; cu sau fără camera, fiind  marcate cu Tube Type sau Tubeless. Dacă nu este nimic marcat, atunci anvelopa are cameră; tipul modelului și structura pereților laterali; indicator de uzură a benzii de rulare. 

Pentru a cumpăra cele mai bune anvelope și convenabile ca preț, întră în magazinul online de cauciucuri auto în Sibiu, e-pneu.ro. 

Pe-Internet

Articolul Anterior

De ce mai multe persoane aleg să investească în lămpi UV?

Articolul Urmator

Cum să amenajezi potrivit curtea casei tale

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *