Scuter electric vs. skateboard vs. hoverboard – ce alegi?

Vehiculele electrice, de tip hoverboard,scuter electric sau alte tipuri de vehicule au cunoscut o dezvoltare chiar impresionantă în ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane fiind încântate de rapiditatea cu care se deplasează, de eleganța lor şi de caracterul modern pe care îl au. Vehiculele electrice sunt mijloace de deplasare care oferă o alternativă rapidă şi modernă pentru tinerii care vor să se deplaseze repede şi uşor în oraş, însă alegerea unui model optim nu este atât de uşoară.

Diferenţele dintre cele trei dispozitive de deplasare

Înainte de a alege un dispozitiv de deplasare electric, este important de clarificat sensul fiecăruia în parte. Scuterul are un singur sens în limba romana, şi anume cel de motocicletă uşoară cu putere redusă pe care conducătorul sta ca pe scaun. Scuterul este un mijloc de deplasare practic pentru toate mijloacele individuale de transport cu motor.

Hoverboardul, pe de altă parte, este tot un dispozitiv acţionat electric pe care utilizatorul sta în picioare şi se foloseşte de echilibrul propriu şi de greutatea corporală în vederea deplasării.

Când şi cum să alegi un hoverboard?

Un hoverboard reprezintă cel mai la modă mijloc de transport individual al acestui moment. Acesta este un mijloc de transport care se aseamănă cu o planşă cu roţi şi un ansamblu complex de senzori pentru echilibrare.

Hoverboard-ul are un design simplu şi compact, care are două roţi care se mişca perpendicular pe direcţia de deplasare, utilizatorul controlând direcţia, dar şi  viteză prin înclinarea corpului. La exterior este elegant, dar la interior, hoverboard-ul este o maşinărie foarte interesantă, iar datorită poziţiei perpendiculare pe direcţia de mers şi suprafaţa de sprijin foarte reduse, necesită o perioadă de învăţare destul de lungă.

Utilizatorii trebuie să îşi rezerve timp de acomodare pentru că menţinerea echilibrului nu este simplă. Comparativ cu un skateboard electric sau cu o trotinetă electrică, hoverboardul are o dimensiune redusă şi un preţ mai mic.

Cine poate folosi un hoverboard?

·                 tinerii şi adolescenţii în general;

·                 persoanele tinere care ies în parcuri şi au o gaşcă de prieteni;

·                 persoanele care doresc să se deplaseze rapid şi în condiţii de deplin confort şi siguranţă în diferite locaţii în mediul urban.

Când şi cum să alegi o trotinetă electrică?

Trotineta electrică este un membru al familiei dispozitivelor electrice, foarte popular, deşi nu este atât de spectaculoasă ca şi hoverboard-ul. Trotineta electrică este mai uşor de folosit, fiind un mijloc de deplasare rapid pe distanţe de câţiva kilometri fără să îşi bată capul cu soluţii mai dificil de învăţat.

Trotineta electrică este o alegere sigură pentru oricine, este un model cu o autonomie destul de mare, care prinde viteze impresionante.

Cum se alege un hoverboard, un skateboard electric sau o trotinetă electrică?

Cele trei vehicule individuale electrice se aleg în funcţie de următoarele criterii:

·                 autonomia şi timpul de încărcare al bateriilor;

·                 puterea şi viteza vehiculului;

·                 dimensiunea roţilor şi cuplul;

·                 greutatea maximă suportată;

·                 masă şi volumul vehiculului;

·                 materialele din care este construit vehiculul;

·                 dotări suplimentare le vehiculului electric.

Pe-Internet

Articolul Anterior

Filaj ca în filme

Articolul Urmator

Cum pot accesa antreprenorii finanțări pentru IMM-uri la început de an?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *