Sfaturi despre rinoplastie. Ce sa faci inainte si dupa operatie?

Operatiile estetice au devenit foarte populare in Romania, acestea fiind efectuate atat din considerente estetice, cat si din considerente care tin de sanatate. De exemplu, in cazul operatiei de rinoplastie, aceasta este aleasa adesea pentru corectarea aspectului nasului, in vederea obtinerii unei armonii faciale, dar si pentru a corecta anumite defecte care au ca efect imbunatatirea respiratiei pacientilor. 

O astfel de interventie chirurgicala dureaza aproximativ 2 ore, intervalul de timp variind in functie de compexitatea fiecarui caz in parte. Ulterior, urmeaza o periaoda de recuperare in care este esential sa se respecte intocmai recomandarile medicului chirurg pentru a obtine rezultatele scontate. Aspectul final al nasului, dupa operatia de rinoplastie, va fi insa vizibil abia dupa aproximativ un an de la interventie. 

Sfaturi pentru perioada preo-operatorie

Pentru succesul unei interventii chirurgicale este important sa se tina cont si de recomandarile medicilor pentru perioada dinainte de operatie. In cazul rinoplastiei, este foarte important sa se renunte la fumat cu cel putin 2 luni inainte de operatie, pentru a reduce riscul de necroza a pielii. 

De asemenea, este interzisa administrarea de medicamente medicamente antiinflamatoare sau anticoagulante orale cu 15 zile inainte de operatie, pentru a reduce riscul de sangerare. 

Pentru a scapa de alte motive de stres, este important ca pacientii sa isi programeze operatia in raport cu activitatea profesionala si personala, mai ales ca pentru o astfel de interventie chirurgicala nu se acorda, de obicei, concediu medical. Prin urmare, va trebui sa isi programeze un concediu de odihna de 10-15 zile. 

Sfaturi pentru perioada dupa operatia de rinoplastie 

Respectarea indicatiilor medicale post-operatorii sunt esentiale pentru recuperarea pacientului, dar si pentru succesul interventiei. De aceea, in prima saptamana dupa operatie dormitul trebuie sa se faca cu capul usor ridicat, pentru a facilita respiratia si dezumflarea nasului. 

Dupa aproximativ o saptamana pana la 14 zile vor fi scoase atelel care sustin nasul, ceea ce va permite reintoarcerea pacientului la activitatile cotidiene, dar igiena nazala si evitarea saunelor, bailor fierbinti, aburul puternic, precum si unele sporturi mai violente, sunt aspecte esentiale de care ar trebui sa se tina cont. 

Pe-Internet

Articolul Anterior

Care este alegerea perfectă a cazinoului online potrivit nevoilor tale?

Articolul Urmator

Vrei sa stii ce mop sa folosesti pentru o curatenie eficienta si rapida? Iata ce ar trebui sa stii despre mopuri!

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *