Slabesti daca te uiti la filme horror – mit sau realitate?

Iata un sfat pentru slabit pe care nu te-ai fi gandit ca il poti auzi: in loc sa arzi cat mai multe calorii in 30 de minute de mers, poti sa stai pe canapeaua ta si sa urmaresti un film.

Filmul trebuie sa fie infricosator si mai zgomotos pentru a produce efectele dorite. S-a descoperit ca Shining, cu Jack Nicholson, arde in medie 184 de calorii, aproape aceeasi cantitate ca o jumatate de ora de mers pe jos, deci vizionarea de filme online subtitrate este cea mai buna varianta pentru a intele ce se intampla.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Westminster au testat zece persoane in timp ce urmareau o selectie de filme de groaza clasice. Ei au monitorizat frecventa cardiaca a spectatorilor, aportul de oxigen si debitul de dioxid de carbon pentru a determina cata energie foloseau.

Oamenii de stiinta au descoperit ca, in medie, participantii au consumat cu o treime mai multe calorii pentru a viziona filmele infricosatoare decat daca ar fi stat in fata unui ecran gol. Si, in medie, spectatorii au ars 113 calorii in 90 de minute de vizionare a filmului – aceeasi cantitate ca o plimbare de 30 de minute, ceea ce este foarte interesant.

Avand in vedere aceste aspecte, filmele care i-au facut pe telespectatori sa sara in sus de frica au fost cele mai bune arzatoare de calorii, deoarece determina cresterea ritmului cardiac.

Cele mai citite articole

Oamenii de stiinta au descoperit un thriller psihologic din 1980 – The Shining, in care joaca Jack Nicholson, a fost cel mai bun pentru eliminarea caloriilor, spectatorii arzand in medie 184 calorii.

Filmul lui Steven Spielberg din 1975, Jaws a ocupat locul secund, spectatorii arzand in medie 161 calorii, in timp ce clasicul The Exorcist din 1973, cu Max von Sydow, a ajuns pe locul trei, ducand la eliminarea a 158 calorii.

Filmele de groaza mai recente nu stau chiar la fel de bine pe scarea de ardere a caloriilor, filmul spaniol din 2007 [Rec] folosind cel mai putin, mai exact 101 calorii.

Dr. Richard Mackenzie, specialist in metabolism la Universitatea din Westminster, a declarat: „Este eliberarea de adrenalina cu actiune rapida, produsa in timpul unor scurte explozii de stres intens sau, in acest caz, frica, care scade pofta de mancare, creste rata metabolica bazala si in cele din urma arde un nivel mai mare de calorii. ‘

Helen Cowley, de la compania de inchiriere de filme LOVEFiLM, care a facut echipa cu universitatea pentru studiu, a declarat: „Stim cu totii senzatia de a dori sa te ascunzi in spatele canapelei sau de a  apuca o perna cand privim scene infricosatoare. Aceasta cercetare sugereaza ca, probabil, cei care doresc sa arda niste calorii in plus ar trebui sa ramana cu ochii pe ecran chiar si la scenele mai dure.”

Este evident ca daca in timpul filmului sunt consumate dulciuri sau gustari nesanatoase si cipsuri, aceste calorii arse vor fi adaugate tot atunci inapoi, chiar in cantitate mai mare, avand in vedere ca un baton de ciocolata poate avea chiar si 700 de calorii. Este extrem de important sa se tina cont de alimentatie pentru ca efectul sa fie vizibil.

Cele mai citite articole

Pe-Internet

Articolul Anterior

Care sunt activitatile de care se bucura copiii care frecventeaza scoala Seva?

Articolul Urmator

Cum procedam pentru a tine departe spaima de dentist?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *