Top 10 cele mai cunoscute mărci de ceasuri din lume

Ceasurile nu sunt folosite doar pentru a măsura timpul. Un ceas este o reflectare a gustului și a personalității fiecărui individ. Cei care doresc să demonstreze  stilul personal (și statutul), fac din alegerea cu grijă a ceasului perfect o prioritate. În timp ce o mulțime de ceasuri pot fi găsite la prețuri accesibile, există și unele exclusiviste. 

Cu siguranță un ceas de calitate este un bun punct de plecare, dar nu este neapărat un ceas de lux. Există numeroase mărci de ceasuri în lume, dar unele din ele au scris istorie în orologerie și sunt considerate cele mai cunoscute branduri.

Să vedem care sunt cei mai faimoși producători și cele mai cunoscute mărci de ceasuri din lume:

10. Panerai

Panerai
Sursa Foto: Pixabay

Pentru cei care doresc un stil îndrăzneț, combinat cu elemente simple de design, Panerai este ceasul perfect. Fondat la Florența – Italia în 1860, acest brand a crescut în faimă atunci când a început să producă ceasuri și instrumente de precizie pentru Marina Regală Italiană. Mai târziu, Panerai a devenit cunoscut pentru producerea de ceasuri militare pentru scufundări.

Pe marele ecran „tipii duri” precum Sylvester Stallone, Jason Statham, Tom Cruise, Hugh Grant, Bill Clinton, Russel Crowe, Pierce Brosnan, Jerry Ferrara și chiar supermodelul Heidi Klumm sunt adepții acestui brand.

9. IWC Schaffhausen

 IWC Schaffhausen
Sursa Foto: Pixabay

Dacă sunteți în căutarea unor ceasuri de calitate, care să aibă o combinație de durabilitate, inginerie de precizie și design clasic, elegant, poate că ceasurile IWC Schaffhausen sunt ceea ce căutați. Marca are o existentă îndelungată, care datează din 1868. Producătorul de ceasuri elvețiene de top, fabrică ceasuri ușor de identificat prin formă lor clasică. Printre caracteristicile ceasurilor lor se numără minutarele deosebite, afișajul fazelor lunii și calendarul perpetuu.

Nu este de mirare că celebrități cunoscute precum Robert De Niro, Orlando Bloom și Channing Tatum, vedetă de box Muhammad Ali, supermodelul Adriana Lima și fotbalistul Luis Figo, sunt cunoscuți pentru colecționarea de ceasuri aparținând acestui brand clasic.

8. Chopard

Chopard
Sursa Foto: Pixabay

Acest brand este cunoscut nu doar pentru ceasuri ci și producția de bijuterii. Compania a fost fondată de Louis-Ulysse Chopard și a fost cunoscută mai târziu pentru confecționarea ceasurilor de mâna și de buzunar. Ceasurile Chopard  sunt faimoase ca având design unic, sofisticat sau clasic, elaborat.

Caracteristica ceasurilor Chopard este inserarea de mici diamante sau pietre prețioase în montura unor ceasuri din colecțiile lor. Acesta este cel mai probabil motivul pentru care Matthew Mc Conaughey, Jennifer Lawrence, Reese Witherspoon și Simon Cowell preferă această marca.

7. A. Lange & Söhne

A. Lange & Söhne
Sursa Foto: Pixabay

A. Lange & Söhne este un brand german de ceasuri de înaltă calitate și prestigiu. Fondată de Ferdinand Adolf Lange, în 1845, această companie era cunoscută pentru ceasurile de buzunar de calitate purtate adesea de aristocrația din Europa. Mai târziu, au produs și ceasuri de mână mari. După multe decenii, compania a fost rechiziționată de guvernul est-german în 1948.

Cu toate acestea, în 1990, strănepotul fondatorului Walter Lange a readus compania în top cu ajutorul mai multor producători elvețieni de ceasuri precum IWC și Jaeger-LeCoultre. Astăzi, grupul Richemont deține Lange, iar ceasurile lor de mâna sunt vândute la nivel global. Vladimir Putin este un admirator al acestor ceasuri, purtând un „1815 Up /Down” din platină.

6. Jaeger-LeCoultre

Jaeger-LeCoultre
Sursa Foto: Pixabay

Cele mai citite articole

Un alt brand elvețian de ceasuri de lux, Jaeger-LeCoultre este cunoscut pentru sutele sale de invenții și peste o mie de mișcări sau calibre. (În orologerie, un calibru sau mișcare este cunoscut sub numele de mecanism al unui ceas care cuprinde și asigură mișcarea care afișează ora.)

Jaeger-LeCoultre este recunoscut pentru contribuțiile sale la industria ceasurilor, cu invenția ceasului fără cheiță din 1845. Dar, dincolo de construcția sa rafinată, această ceasuri sunt frumos proiectate și devin adevărate bijuterii care păstrează atracția atemporală a acestei mărci. Robert Downey Jr., January Jones, Matt Damon și chiar Regina Elisabeta a II-a s-au lăsat vrăjiți de farmecul acestui brand de ceasuri.

5. Blancpain

Blancpain
Sursa Foto: Pixabay

Dacă doriți exclusivitate, Blancpain este alegerea de top. Această companie produce doar aproximativ 30 de ceasuri pe zi. Blancpain este o filială a grupului Swatch și este cunoscută pentru gama largă de ceasuri disponibile: de la modele simple, minimaliste, la stiluri mai sofisticate.

Blancpain este cel mai vechi, dar încă activ, brand de ceasuri de lux din lume și își păstrează angajamentul de a produce ceasuri de înaltă calitate. Multe celebrități cum ar fi Vladimir Putin, Francis Ford Coppola și Jacques Cousteau sunt renumiți pentru purtarea acestor piese de colecție.

4. Vacheron Constantin

Vacheron Constantin
Sursa Foto: Pixabay

Vacheron Constantin este unul dintre cei mai vechi producători de ceasuri de lux. Compania a fost fondată de Jean-Marc Vacheron în 1755. Este cunoscută pentru ceasuri cu detalii precise, tehnologie complicată și măiestrie, care reflectă cu adevărat moștenirea elvețiană. În 1770, compania lui Jean-Marc Vacheron a construit în anul 1770 prima complicație și anume day-date și a început să devină celebru iar 9 ani mai târziu, a creat primul ceas remontat direct în carcasă, fără a fi nevoie de extragerea mecanismului din carcasa sa.

În prezent, Vacheron Constantin este deținută de grupul Richemont, o companie care deține bunuri de lux din Elveția. Calitatea și luxul exclusivist sunt calități pentru care Marlon Brando, Donald Trump, Kate Bosworth și Rick Rose sunt personalități care au purtat cu mândrie acest brand.

3. Audemars Piguet

Audemars Piguet
Sursa Foto: Pixabay

Fondat de prietenii elvețieni din copilărie Jules-Louis Audemars și Edward-Auguste Piguet în 1881, acest brand este cunoscut pentru producerea celor mai buni ceasuri de mâna de peste 150 de ani. Sunt cunoscuți pentru faptul că au creat primul ceas din oțel inoxidabil în 1882, cel mai subțire ceas din lume, primul ceas supradimensionat (sub numele de marcă Royal Oak Offshore), primul ceas de tip sport și multe altele.

Dacă sunteți în căutarea unui ceas care a trecut testul timpului, marca AP este o alegere perfectă. Chiar și mărci precum Tiffany & Co. și Bulgari folosesc stilul ceasurilor Audemars Piaget. Acum știm de ce Tom Cruise, Serena Williams, Jay-Z și Kylie Jenner iubesc să poarte aceste ceasuri.

2. Patek Philippe

 Patek Philippe
Sursa Foto: Pixabay

Brand elvețian cunoscut ca alegerea perfectă pentru capete încoronate precum Regina Victoria și Prințul Albert, producătorul Patek Philippe a stabilit standardul pentru ceasurile de lux de la fondarea sa în 1851. Acest brand este renumit pentru aspectul său clasic, elegant și tradițional, cu sisteme mecanice extrem de funcționale.

Aceasta marcă este, de asemenea, cunoscută pentru complicațiile sale magistrale, cum ar fi graficele astrale, fazele lunii, calendare perpetue și multe altele. Nu este de mirare că Patek Philippe este alegerea celor mai multe celebrități : Albert Einstein, Brad Pitt, Paul Mc Cartney și Pablo Picasso.

1. Rolex

Rolex
Sursa Foto: Pixabay

Rolex este un brand extrem de râvnit și este poate unul dintre cele mai identificabile și mai populare mărci de ceasuri de lux din întreaga lume. Compania a fost fondată la Londra, Regatul Unit, și și-a mutat sediul în Geneva, Elveția. Pentru multe persoane, purtarea unui Rolex este un simbol al statutului social, iar oamenii asociază întotdeauna acest ceas cu succesul în viață, deși brandul vrea să demonstreze doar lux și eleganță.

Cu siguranță figuri iconice precum James Bond, Martin Luther King, Dalai Lama, Elvis Presley și Manny Pacquiao iubesc Rolex pentru calitatea sa. Din păcate, popularitatea are prețul său, iar  Rolex este probabil cea mai falsificată marcă de pe piață. Orice ar fi, acest brand de ceasuri rămâne cel mai scump și admirat dintre toate ceasurile lumii.

Cele mai citite articole

Pe-Internet

Articolul Anterior

7 sfaturi pentru a scăpa de respirația urat mirositoare

Articolul Urmator

Care sunt actele si documentele necesare la angajare

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *