Top 36 curiozități amuzante din lume pe care nu le știai

În acest articol, vom dezvălui o serie de curiozități amuzante și puțin cunoscute din întreaga lume. De la obiceiuri și tradiții stranii la fenomene naturale bizare și date istorice surprinzătoare, vom explora aspecte fascinante ale planetei noastre care vă vor aduce zâmbetul pe buze și vă vor uimi.

Curiozități care stârnesc râsul

Curiozități care stârnesc râsul

Sursa foto

 1. Studiile arată că 7% dintre americanii religioși se roagă la Dumnezeu ca să găsească un loc bun de parcare. Părerile par a fi împărțite, dar parcarea este o binecuvântare cerută cu speranță.
 2. Hippopotomonstrosesquippedaliofobia este frica de cuvinte lungi. Cu toate acestea, nu poți să nu râzi când afli că termenul care descrie frica de cuvinte lungi este un cuvânt lung în sine.
 3. În spaniolă, cuvântul „esposas” înseamnă atât „soții”, cât și „cătușe”. O coincidență amuzantă în limbaj, unde soțiile pot avea și roluri „legate.”
 4. La aniversarea a 120 de ani, cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată a spus: „Am un singur rid și stau pe el.” Un umor ironic despre secretul longevității.
 5. Cum se spune în daneză la prezervativ? „Svangerskabsforebyggende middel.” O denumire destul de complicată pentru un lucru atât de simplu.
 6. În mitologia greacă se credea că roșcații se transformă în vampiri după moarte. Dacă cineva a spus vreodată că roșcații sunt nemuritori, acum știm de ce!
 7. Unu din patru americani cred că soarele se învârte în jurul pământului. Galileo Galilei ar fi fost probabil amuzat de această statistică.
 8. Când Muntenegru și-a câștigat independența față de Yugoslavia, domeniul de pe Internet s-a schimbat de la „Yu” la „Me.” O trecere amuzantă la un nou început digital.
 9. Leonardo Di Caprio are prenumele Leonardo pentru că mama sa era în fața unui tablou semnat Leonardo da Vinci când micuțul a lovit pentru prima dată pântecele mamei. O coincidență artistică remarcabilă.
 10. Charlie Chaplin a pierdut un concurs de sosii ale lui Charlie Chaplin. A ieșit abia pe locul al 2-lea. Poate că era prea bun să fie adevăratul Chaplin!
 11. Încearcă să cauți pe Google cuvântul „askew” să vezi ce se întâmplă. Google are un simț al umorului subtil.
 12. Știai că intrarea în Turnul Londrei era liberă dacă aduceai cu tine o piscă sau un câine, pentru a hrăni leii? O metodă interesantă de a obține bilete gratuite la un loc turistic.
 1. În Japonia, există o insulă numită „Okunoshima,” cunoscută și sub numele de „Insula Iepurilor,” unde iepurii sălbatici vagabondează în voie și se bucură de atenția turiștilor. O destinație cu adevărat adorabilă pentru iubitorii de animale.
 2. Există un orășel numit „Dull” în Scoția și un altul numit „Boring” în Oregon, SUA. Cu siguranță, cei care locuiesc acolo au un simț al umorului dezvoltat.
 3. Când pingvinii găsesc un partener de viață, ei oferă pietre ca semn de dragoste. Chiar și în lumea animală, romantismul nu moare niciodată!
 1. Știai că principala cauză de deces în rândul elefanților din grădinile zoologice din America este obezitatea? Se pare că și pentru elefanți, tentațiile dulciurilor pot fi greu de rezistat.
 2. În medie, o femeie petrece 2 ani din viață uitându-se în oglindă, iar un bărbat doar 6 luni. Este clar că oglinda este un aliat important pentru mulți dintre noi.
 3. Dacă vei căuta pe Google cifra 241543903, la secțiunea imagini, vei găsi doar poze cu persoane care își bagă capul în frigider. Oricine poate încerca această glumă vizuală!
 4. Știai că furnicile nu dorm niciodată? Cu toate acestea, ele se întind dimineața, asemenea oamenilor, pentru a începe o nouă zi de muncă.
 5. De fiecare dată când un om linge un timbru, acesta consumă 1/10 dintr-o calorie. Lecția aici este că nu vei slăbi cu astfel de gustări.
 6. Se spune că 91% dintre oameni, cel puțin o dată în viață, au încercat să închidă ușor ușa de la frigider pentru a vedea când se stinge lumina. Un fel de experiment culinar amuzant.
 7. O maimuță a fost judecată și condamnată pentru că a fumat o țigară în South Bend, Indiana. Pare că justiția nu face excepții, nici măcar pentru maimuțe.
 8. Știai că delfinii dorm cu ochii deschiși? Poate că visează la tot ce se întâmplă sub apă în timp ce sunt treji.
 9. Cuvântul „cimitir” vine din grecescul „koimetirion,” care înseamnă dormitor. O modalitate de a privi viața și moartea într-un alt context.
 10. Știai că, în medie, o femeie poate păstra un secret timp de 45 de ore și 17 minute? Aparent, femeile sunt mai bune la păstrarea secretelor decât se credea.
 11. Atunci când filmul „The Princess and the Frog” a fost lansat pe piață, 50 de copii au fost internați în spital având salmonela de la pupat broaște. O poveste de avertizare pentru fanii sărutului broaștelor.
 12. De fiecare dată când liliecii ies dintr-o peșteră, ei fac stânga. Poate că au și ei reguli nescrise de trafic subteran.
 13. Este estimat că milioane de copaci din lume sunt plantați accidental de către veverițele care îngroapă nuci și uită unde le-au îngropat. Veverițele, ecologiste involuntare.
 14. Una dintre cele mai populare topping-uri pentru pizza în Brazilia este mazărea. Oare cum arată o pizza cu mazăre?
 15. Măcăitul unei rațe nu produce ecou. Acesta este unul dintre acele fapte curioase care te fac să te întrebi de ce.
 16. Cea mai veche gumă de mestecat datează de acum 9.000 de ani. Se pare că ne strămoșii antici aveau și ei nevoia să-și păstreze respirația proaspătă.
 17. Bărbații au de șase ori mai multe șanse să fie loviți de un fulger, spre deosebire de femei. Oare este vorba de noroc sau de altceva?
 18. În Florida, este interzis să arunci ceva dintr-o mașină în mișcare, cu excepția apei și a găinilor vii. Pentru că toată lumea știe că găinile au nevoie de un bilet de călătorie.
 19. Melcii pot dormi 3 ani. Ei bine, dacă ai o casă pe spate, probabil că te simți în siguranță.
 20. Este anatomic imposibil să-ți lingi cotul cu limba și, cu toate acestea, 75% dintre cei care află, încearcă să-și atingă cotul cu limba. O modalitate amuzantă de a ne testa limitele anatomice.
 21. Limba balenei albastre cântărește mai mult decât un elefant. O dovadă că natura adesea ne surprinde cu adevăruri uluitoare.

Articolul Anterior

Rețete simple cu ouă fierte. Cum poți folosi ouăle rămase la Paște

Articolul Urmator

Ce înseamnă expresia „nodul gordian ” și ce semnifică

Cele mai populare