Trebuie să te pregătești să îți schimbi cauciucurile? Află mai multe despre cât de importantă este schimbarea lor.

În acest articol nu oferim doar o actualizare a ceea ce sunt anvelopele de iarnă, diferența dintre anvelopele de vară și modul de identificare a tipului de anvelope pe care îl aveți, vă vom oferi câteva informații importante despre momentul potrivit pentru a trece de la un set de anvelope la altul.

Conducerea cu anvelope de iarnă în lunile de vară poate reprezenta o mulțime de riscuri pentru anvelope și vehicul, dar și pentru dvs. – șoferul. Anvelopele de iarnă își pierd instantaneu eficiența atunci când sunt conduse pe timp cald și uscat. Producătorii creează anvelope de iarnă și de vară diferit pentru a vă ajuta să vă optimizați experiența de conducere în fiecare sezon.

Anvelopele de iarnă sunt proiectate să funcționeze la maxim în condiții de frig și ploaie. Când este condus în timpul verii, anvelopele dvs. de zăpadă vor:

·  merge cu 50% mai repede când conduceți pe drumuri calde și uscate. Acest lucru se întâmplă deoarece compusul din cauciuc al anvelopei este mai moale într-o anvelopă de iarnă. Atunci când este expusă la condiții de vară, anvelopa se va descurca inegal, va prinde peste drum și va uzura banda de rulare mai rapid decât anvelope de vară.

·  Risc crescut de suflare a unei anvelope: ingredientele utilizate pentru a crea o anvelopă de iarnă nu sunt suficient de eficiente la manipularea căldurii, astfel încât potențialul de a vă umfla prea mult anvelopa

·  Tracțiune și manevrabilitate reduse: cu compusul din cauciuc mai moale, o anvelopă de iarnă nu va oferi o experiență bună de conducere vara.

Dacă folosiți anvelope de iarnă, vara, un alt lucru de știut este că veți ajunge să plătiți mai mult pentru combustibil. Pe pavajul cald, rezistența la rulare a unei anvelope de iarnă este substanțial mai mare decât o anvelopă de vară sau de sezon. Asta pentru că compusul din cauciuc mai moale își schimbă mai mult forma. Aceasta duce la o rezistență mai mare la rulare, ceea ce duce la o creștere a consumului de combustibil, ceea ce înseamnă că va trebui să vizitați benzina mai des decât este necesar.

Spre deosebire de cele de mai sus, anvelope de vară, cunoscute și sub denumirea de anvelope de performanță, sunt proiectate să funcționeze cel mai bine în condiții uscate și calde.

Iată câteva avantaje ale alegerii anvelopelor de vară performante:

·  Tracțiune mai bună oferită de anvelopa care face mai mult contact cu șoseaua. Anvelopele de vară au caneluri mai puține și mai puțin adânci, ceea ce înseamnă că mai mult cauciuc atinge șoseaua în orice moment.

·  Aderență mai bună în timpul verii cauzată de anvelopa fabricată cu o formulă specială de cauciuc care se înmoaie pe măsură ce temperatura crește.

·  Pereți laterali întăriți pentru o durabilitate sporită a anvelopelor

·  Capacități îmbunătățite de virare și frânare datorită unui model special de rulare care asigură un contact mai bun cu șoseaua.

·  Performanță adăugată atunci când conduceți pe condiții de drum umed de la șuvițele din anvelopă, care ajută la evacuarea apei pentru a vă menține anvelopele în contact direct cu drumul.

Pe scurt, recomandarea noastră este ca întotdeauna să înlocuiți anvelopele de iarnă cu anvelope pentru toate anotimpurile sau de vară pentru anotimpurile corespunzătoare. Nu numai că vă va menține în siguranță, dar vă va economisi și bani pe termen lung. Schimbarea sezonieră a anvelopelor va prelungi durata de viață a ambelor seturi pentru anii următori.

Pe-Internet

Articolul Anterior

Tot ce trebuie știut despre construcțiile industriale

Articolul Urmator

Protecția muncii și situații de urgență (PSI) în unitățile medicale

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *