Usa de interior: cum sa faci alegerea corecta?

Alegerea usilor de interior nu trebuie facuta la intamplare. Delimitand incaperile interiorului tau, acestea vor defini si un stil, dar nu numai… Ce criterii ar trebui luate in considerare pentru a alege usa de interior potrivita? Ce tip, ce material sa alegi? Cum poate contribui acest lucru la o buna izolare si la claritatea casei tale? Mai jos, iti dam cheile pentru a face alegerea corecta, iar daca esti hotarat ce alegi, solicita si o lista porta doors preturi!

Ce criterii trebuie luate in considerare pentru a alege usa de interior potrivita?

Alegerea usilor de interior trebuie luata in considerare. Acestea nu trebuie doar sa se potriveasca cu stilul casei tale, ci si sa raspunda nevoilor care nu sunt intotdeauna anticipate. Iata care sunt principalele criterii de luat in considerare. 

  • Izolatie: usa de interior ar trebui sa te izoleze de zgomot? Frig? In functie de nevoile tale, materialele nu vor fi aceleasi. 
  • Claritate: vrei ca aceasta usa sa fie o simpla separare sau o solutie pentru a lasa lumina? 
  • Suprafata disponibila: care este dimensiunea camerei? Ar trebui usa sa economiseasca spatiu? In functie de suprafata incaperii, nu vei face aceeasi alegere de usi (o usa glisanta este mai buna decat o usa cu balamale pentru un spatiu mic, de exemplu).
  • Latimea usii: 73 cm este latimea standard. Alege o usa de 80 cm sau mai mult daca o persoana cu mobilitate redusa ocupa spatiul sau daca trebuie instalat mobilier voluminos.
  • Deschiderea usii: deschidere la stanga sau deschidere la dreapta… In functie de designul tau, va trebui sa faci alegerea corecta!
  • Bugetul: cat vrei sa cheltuiesti pe usa ta de interior? Preturile pot varia cu usurinta de la simplu la dublu. Prin urmare, este important sa stabilesti un buget care sa nu fie depasit.

Vrei sa instalezi usi de interior?

Cand iti alegi usa de interior va trebui sa te gandesti si la spatiul pe care il va delimita.

  • Camere de intimitate: pentru dormitoare, toalete sau bai, in general este de preferat sa optezi pentru usi opace pentru a pastra intimitatea. Pentru camera unui copil, poti alege o usa acustica care, pe langa un paravan izolat fonic, va garanta calmul in camera. 
  • Camerele alaturate: pentru incaperi, precum living-sufragerie sau bucatarie-sufragerie, usile din sticla vor garanta o lumina optima si vor da o impresie accentuata de spatiu. 
  • Camere adiacente unui spatiu neincalzit: pentru camerele adiacente unui garaj sau pivnita de exemplu, va fi intelept sa pariezi pe o usa izoterma care sa pastreze caldura interiorului tau si sa evite pierderile de energie. 

Materiale usi interioare

Atunci cand iti alegi usa de interior te vei trezi in fata unei multitudini de materiale posibile. De la cele mai comune la cele mai originale, alegerea ta va depinde de dorintele tale, nevoile tale si locuinta ta.

Pe-Internet

Articolul Anterior

Cum poate fi realizata baia perfecta?

Articolul Urmator

Ultimele zile de reduceri de Black Friday la PIATRAONLINE

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *