Verifica piesele de combina uzate inainte de inceperea recoltarii

Cand se apropie recolta, este momentul sa investesti intr-o combina de recoltat. Poti alege varianta sa mergi pe o combina de ocazie.

Astfel, exista firme care vand  combine agricole second hand, dar si firme care au piese de schimb combinatoare originale pentru repararea si intretinerea combinelor tale in perioada recoltarii.

Cum sa alegi combina de recoltat?

Alegerea unei combine folosite va influenta recolta. Intr-adevar, este necesar sa se tina cont de mai multe elemente, precum pretul si puterea masinii, starea, anul punerii in circulatie.

Combina de recoltat cu rotor

Rotoarele sunt plasate in partea din spate a combinei. Sunt usor de controlat. Combina cu rotor nu are batatoare. Economiseste timp. Rotoarele fac posibila recoltarea unui maxim de boabe fara a le rupe. Cu toate acestea, combinele cu rotor consuma mult combustibil. Exista rotoare spiralate sau cu degete, in functie de masina

Combina de scufundator de paie

Combina de secerat cu agitare este cel mai vechi si cel mai comun tip de masina de pe piata combinelor de secerat. Consuma mai putin decat combina cu rotor. Exista preturi diferite si game diferite, cu o varietate de cai putere.

De ce sa alegi o combina de recoltat la mana a doua?

Cumpararea unei combine de recoltat este o investitie grea si uneori riscanta. Incerca o combina inainte de a o cumpara. Poti judeca singur puterea si calitatea treieratului. Mult mai ieftina decat o combina de recoltat noua, o combina de recoltat folosita este ideala pentru recoltare. 

Poti chiar cumpara o combina de secerat de mana a doua la cel mai bun pret. In plus, pe site-urile de specialitate gasesti piese de schimb utilaje agricole in cazul in care o piesa s-a defectat si trebuie inlocuita. Avantajele de a cumpara o combina second hand sunt ca: 

  • Este disponibila imediat ce ai cumparat-o
  • Pret redus chiar si la kilometraj redus
  • Garantie extensibila pentru profesionisti.

Cum sa-ti intretii combina de recoltat?

Este important sa cureti combina de secerat folosita: unitate de treierat, unitate de curatare, taietor, transportor inainte de recoltare. Vei gasi piesa de schimb pentru combine second hand pe site-urile care vand piese de schimb pentru utilaje agricole. Daca stii si referinta originala a piesei pentru combina de recoltat folosita, te sfatuim sa o introduci direct in motorul de cautare atunci cand vrei sa cumperi o piesa de schimb. 

Pasi de urmat:

  • Opreste combina de recoltat
  • Curata-ti bara de taiere
  • Goleste dispozitivul de distrugere a pietrelor
  • Curata buncarul
  • Pentru combine conventionale: curata sitele superioare ale sculei de paie
  • Pentru combine cu rotor: Verifica daca exista o posibila acumulare de reziduuri
  • Seteaza batatorul (sau rotoarele) la viteza mare

Intretinerea permanenta a unui utilaj agricol si inlocuirea unei piese defecte, te va ajuta sa ii oferi viata lunga combinei de recoltat. 

Articolul Anterior

Află care sunt jocurile ce contribuie la dezvoltarea copilului tău

Articolul Urmator

TOP 4 modalități care te ajută să te relaxezi în 5 minute

Cele mai populare