Vrei sa stii ce mop sa folosesti pentru o curatenie eficienta si rapida? Iata ce ar trebui sa stii despre mopuri!

Cu toate ca evolutia tehnologiei a permis dezvoltarea unor aparate electrocasnice care sa usureze munca oamenilor in gospodarie, cum ar fi aspiratoarele si chiar mopurile robot, pentru o curatenie eficienta, inca este necesara si interventia omului. 

Prin urmare, chiar si in casele smart trebuie sa existe cel putin un mop, care sa fie folosit pentru absorbirea lichiderlor de pe suprafete si pentru spalarea podelelor. In general, mopurile sunt alese in functie de preferintele utilizatorilor acestora, dupa forma, material sau chiar culoare. Este important de retinut insa ca exista mai multe aspecte de care ar trebui sa se tina cont in momentul alegerii unui mop, pentru ca acesta sa usureze pe cat posibil curatenia.

Care sunt aspectele care influenteaza performantele mopurilor la curatenie? 

Mopurile pot fi gasite in diferite forme si, mai ales, culori. In general, mopurile cu fire lungi – care sunt si cele mai populare – si cele plate sunt cele mai des intalnite si utilizate pentru curatenie. Acestea au o putere de absorbite foarte mare a lichidelor, care variaza insa in functie de materialul din care sunt realizate, dar si o eficienta ridicata in stergerea podelelor. 

O prima diferenta intre cele doua este ca mopurile cu fire lungi sunt folosite pentru a spala podeaua, deoarece cantitatea de apa care ramane pe urma este mai mare, pe cand cu ajutorul unor mopuri plate se poate efectua o stergere umeda a acesteia, drept urmare si uscarea va fi mai rapida. De asemenea, mopurile plate se pot dovedi mai eficiente deoarece au o suprafata de contact mai mare cu podelele, aspect determinat de forma acestora. Astfel, curatenia va fi terminata intr-un timp mai scurt.    

Ambele tipuri de mopuri pot fi realizate din bumbac sau din microfibra. Daca bumbacul este foarte bun la absorbtia lichidelor, microfibra poate fi chiar si cu pana la 7 ori mai eficienta. In plus, aceasta poate retine si particule solide, permitand totodata utilizarea oricarui tip de detergenti si dezinfectanti. 

Mopurile plate mai pot fi realizate si din acryl, datorita caruia pot fi folosite si uscate, avand efect de lustruire. 

Articolul Anterior

Sfaturi despre rinoplastie. Ce sa faci inainte si dupa operatie?

Articolul Urmator

Consilierea juridică online: cum să alegi un serviciu potrivit și beneficiile acestei opțiuni

Cele mai populare