10 idei de amenajare a unei terase

Terasele sunt acum o parte inseparabilă a caselor proiectate în conformitate cu ultimele tendințe arhitecturale. Cum să amenajezi o terasă modernă pentru a crea o zonă confortabilă și funcțională, potrivită pentru relaxarea pe timp de vară pentru tine și cei dragi? Iată câteva idei pe care le poți pune ușor în aplicare.

  • Gard viu original pentru terasă

O mică terasă care este protejată de vederea din stradă de un gard viu de plante aromatice, iederă sau chiar de trandafiri este superbă. Într-o după-amiază fierbinte de vară, un astfel de colț care să îți oferă intimitate te face ca să te simți aproape ca în America de Sud, dacă alegi și niște scaune și o măsuță potrivite, plus niște decorațiuni inspirate. O soluție similară poate fi utilizată pe balcon prin plantarea plantelor în ghivece mari pe care să le pui în linie.

  • Un paravan alb pentru intimitate

O țesătură albă întinsă pe o rama de aluminiu va permite trecerea luminii solare, dar va obtura totuși vizibilitatea din stradă. Cu toate acestea, atunci când decizi ca să alegi o astfel de soluție, trebuie ca să fii atent din ce material este fabricat ecranul de protecție. 

Compoziția paravanului trebuie să fie rezistentă, rezistentă la razele UV, umezeală și toate capriciile meteo. 

În mod ideal, ar trebui să fie acoperită țesătura în cauză cu un strat protector de teflon, deoarece va fi mai ușor să o păstrați curată (apa, săpunul și un burete de bucătărie vor fi astfel suficiente pentru a îndepărta orice murdărie). Marele avantaj al acestui tip de soluție este montarea ușoară, precum și capacitatea de a strânge (sau chiar rula) rapid ecranul acesta în caz de furtună neașteptată.

Poți alege ca pe terasă să pui ca mobilier niște scaune din ratan confortabile și rezistente, plus o măsuță chic.

  • Paravan din policarbonat pentru terasă

Policarbonatul protejează și el împotriva ploii fără a bloca fluxul de lumină. Deci, dacă vrei o soluție convenabilă care să nu limiteze vizual spațiul și să permită iluminarea suplimentară pe terasă, alege acest tip de paravan. Efectul va fi mai interesant dacă ne decorăm ecranul cu autocolante cu imagini de flori ( vor arăta ca niște vitralii spectaculoase). Policarbonatul nu se teme de umiditate, de razele UV sau de capriciile meteo, precum țesăturile de la punctul 2, deci poate rămâne afară tot timpul anului. E ceva mai scump, dar merită.

  • Grilaj metalic și iederă pentru terasă

Un cadru metalic sau din fier forjat vopsit într-o culoare frumoasă ori lăsat în culoarea originală, plasat la locul potrivit, va deveni o barieră eficientă împotriva ochilor curioși și, în același timp, un suport ideal pentru iederă sau niște coarde de viță de vie. Poți să-l atașați la chiar și la un perete, să îl tratezi ca pe o structură independentă gen paravan sau să pui cutii pentru plante lângă el. În magazine, putem cumpăra cu ușurință grilaje gata confecționate.

  • Tuia și umbrelă de soare pe terasă

O terasă de la ultimul etaj al unui bloc de apartamente necesită o protecție solidă împotriva soarelui și a vântului. Se pot folosi în acest sens panouri de lemn, un gard viu de tuia plantat în containere mari și o umbrelă de soare imensă. Drept urmare, terasa ta se poate transforma într-un loc de relaxare pe jumătate umbrit? Va fi un loc ideal pentru relaxare și întâlniri sociale.

  • Covor de răchită pentru terasă

Balcoanele și terasele orientate spre sud necesită o protecție deosebit de atentă împotriva soarelui. Pe o balustradă se poate monta un perete înalt de răchită, care protejează nu numai de ochii trecătorilor, ci și de rafalele puternice de vânt. Pe de altă parte, razele arzătoare ale soarelui sunt în mod eficient reținute de o copertină acționată electric, care să se potrivească cu designul spațiului exterior.

  • Autocolante foto realiste lipite pe peretele/pereții terasei

Autocolantul foto (rezistent la umezeală, protejat cu folie UV) este un mod original și simplu de a adăuga farmec pe o terasă. Poate fi chiar o sursă de iluzii spațiale fantastică.

  • Nu uita de piatra decorativă!

Pietrele de râu, pietrișul de diferite dimensiuni, chiar și gresia și sparturile de marmură, se potrivesc bine cu diverse alte materiale de finisare, transformând terasa plină de ghivece cu flori într-un loc în care vei vrea să petreci mult timp.

  • Materiale artificiale care imită materialele naturale

Balustradele terasei sunt adesea acoperite cu panouri din țesături sintetice, durabile și ușor de curățat. Efecte interesante pot fi obținute și prin utilizarea covorașelor din poliratan sau alte imitații ale unor materiale naturale.

  • Iluminatul terasei

Un element important al unei amenajări exterioare, fără de care este imposibil să ne imaginăm o terasă modernă, este iluminarea adecvată. O alternativă interesantă la lămpile solare clasice sunt corpurile geometrice cu leduri alimentate electric sau cu baterii. Ele generează lumină în diferite culori, ceea ce asigură la căderea nopții un efect impresionant. 

Pe-Internet

Pe-Internet

Articole: 905