3 materiale rezistente la foc pentru pereții despărțitori

Pereții despărțitori joacă un rol foarte important în construcția unei case, deși rolul lor poate părea nu tocmai important. Pereții de compartimentare, sau despărțitori, au menirea de a diviza spațiul construit conform cerințelor utilizatorilor, împărțind o locuință în camere și spații utilitare. Este nevoie ca și pereții despărțitori să răspundă unor cerințe de siguranță, așa că, adesea, se aduce în discuție rezistența la foc a materialelor de construcții din care sunt realizați. Iată un top al materialelor folosite pentru realizarea pereților despărțitori cu rezistență foarte bună la foc.

Gips-carton sau rigips

Pereții realizați din gips carton sunt, probabil, soluția cea mai eficientă de compartimentare, pentru că oferă avantaje imediate, pe termen lung. Montajul profilelor se face ușor, iar placajele efective nu pun probleme la realizarea închiderii. Nu uital că rigipsul poate fi folosit pentru compartimentare atât în cazul caselor noi, cât și în casele sau apartamentele deja existente, avantaj semnificativ pentru orice lucrare.

Pereții din gips-carton se comportă foarte bună la foc. Materialul nu degajează nici noxe și nici substanțe care ar putea pune în pericol mediul înconjurător sau sănătatea umană. Dacă te-ai gândit deja la rigips pentru casa ta, atunci ar trebui să vezi profilele de gips carton de la MatHaus și să începi montajul rapid și eficient. Lucrarea de realizare a pereților despărțitori este una curată, neintruzivă, care nu produce deteriorări la nivel de pardoseli sau alte elemente structurale, așa cum se întâmplă în cazul zidăriei de BCA, spre exemplu.

Datorită rezistenței la foc și la temperaturi înalte, rigipsul este folosit, cu succes, și pentru alte elemente constructive. Placarea tavanelor sau a pereților ajută în vederea formării unui structuri izolatoare, estetice, criteriul rezistenței fiind și el asigurat. Rigipsul este un material ignifug, fără a fi tratat în acest sens, iar printre avantajele oferite se numără atât capacitatea de aprindere cât și modul de comportare la incendiu al materialului. Practic, acesta nu degajă fum și nu se desprinde în scântei sau așchii incandescente, lucruri care pot contribui la propagarea unui incendiu. Din acest motiv, materialul este extrem de potrivit în orice tip de clădire, ocupând o binemeritată poziție fruntașă în topul materialelor de construcții.

BCA

Al doilea material ca importanță în ceea ce privește siguranța la foc în cadrul realizării de pereți despărțitori este BCA-ul. Acest material este un bun izolator termic, iar rezistența lui la foc este foarte mare. BCA-ul se potrivește foarte bine în realizarea pereților despărțitori, fiindcă nu are greutate foarte mare, datorită structurii poroase, cu goluri de aer. În același timp, însă, cel puțin comparativ cu pereții despărțitori realizați din gips-carton, BCA-ul are dimensiuni mai mari, ceea ce înseamnă că, uneori, acest lucru poate fi un inconvenient. El poate ocupa mai mult spațiu, însă, în același timp, va crea o structură rezistentă și sigură, care nu doar că va delimita două suprafețe ci le va și proteja.

Cărămida de sticlă

Poți realiza pereți despărțitori din cărămidă de sticlă, foarte bine rezistenți la incendiu. În plus, materialul este deosebit de estetic, fiind utilizat, îndeosebi, pentru pereții despărțitori care permit vederea spre celelalte suprafețe. Baia sau bucătăria reprezintă camerele în care se poate instala un astfel de perete, acesta jucând, de asemenea, și un rol decorativ.

Este important să știi că există și materiale rezistente la foc care te pot ajuta să îți compartimentezi locuința chiar și fără intervenții la nivelul structurii de rezistență. Fiecare dintre aceste materiale mai aduce, pe lângă rezistența la foc, și alte avantaje constructive importante pentru o clădire.

Pe-Internet

Pe-Internet

Articole: 905