5 secrete pentru deschiderea fără bătăi de cap a unui magazin online

Ai o idee grozavă de business și vrei să intri pe piața de eCommerce, dar te gândești cum ai putea transforma deschiderea magazinului online într-un proces cât mai simplu și rapid? Ei bine, avem pentru tine câteva sfaturi ce te pot ajuta să-ți demarezi activitatea cât mai repede și fără bătăi de cap. Iată despre ce este vorba:

1. Alege o soluție tehnică ușor de folosit

Atunci când te decizi să deschizi un magazin online trebuie să te gândești și la modul în care acesta va funcționa pe viitor. Prin urmare, trebuie să investești într-o soluție fiabilă și stabilă, care să nu-ți facă niciun fel de probleme. În acest sens, poți alege o platformă eCommerce care să ruleze rapid, să nu aibă erori și să fie tot timpul online. Unele dintre cele mai populare la nivel mondial sunt Magento, OpenCart, Shopify, BigCommerce sau WooCommerce, dar există și platforme locale precum Shopmania, Contentspeed ori Gomag. O soluție practică de eCommerce îți oferă un design unic ce te va diferenția de competiție și care poate fi personalizat în funcție de brandul tău.

2. Pune la punct detaliile despre produsele comercializate

Dacă ai stabilit deja ce mărfuri vei vinde prin intermediul magazinului online, asigură-te că ai poze profesionale pentru toate produsele. De asemenea, pregătește descrieri unice și atrăgătoare pentru fiecare lucru pe care îl vei comercializa. Ai grijă să nu copiezi texte sau imagini de pe alte site-uri întrucât vei întâmpina probleme și vei fi sancționat din cauza conținutului duplicat.

3. Vinde produsele altora

Bineînțeles, poți să-ți deschizi un magazin și pentru comercializarea unor produse proprii, ca de exemplu cele realizate homemade sau artizanale. Însă, una dintre cele mai mari probleme ale vânzărilor online o reprezintă lipsa stocurilor care se traduce prin timpi mai mari de livrare și chiar pierderea clienților. Dacă ești la început cel mai simplu ar fi să vinzi produsele altora și să testezi piața până observi ce merge mai bine. Pentru asta, poți afla mai multe despre dropshipping în România. Este vorba despre o modalitate populară de comerț online ce se efectuează prin intermediul unui furnizor care livrează produsele în numele firmei tale. Practic, tu trebuie să te ocupi doar de gestionarea magazinului online și atragerea clienților, iar toată treaba fizică – stocarea, depozitarea, ambalarea și livrarea mărfurilor, îi revine furnizorului pe care îl vei alege.

4. Înființează o firmă

Ai nevoie de o entitate juridică pentru a-ți desfășura activitatea în condiții legale. Chiar dacă te gândești să testezi piața o perioadă, află că nu vei avea bătăi de cap dacă îți deschizi și o firmă încă de la început. În cazul în care alegi să faci comerț prin dropshipping, trebuie să înregistrezi facturile primite de la furnizori. Totodată, ai nevoie de o formă juridică ca să închei contracte cu procesatorii de carduri, furnizorii, curierii și distribuitori, dacă efectuezi importuri mai mari sau atunci când vinzi produse la care trebuie să le oferi garanție. Mai exact, înființarea unei societăți comerciale îți oferă toate premisele de a porni o afacere serioasă, în condiții legale.

5. Externalizează anumite activități

În mod sigur nu te poți pricepe la toate, așa că încearcă să găsești soluții pentru lucrurile pe care le cunoști mai puțin sau nu le știi deloc. De pildă, dacă nu te descurci cu partea tehnică, securitatea ori promovarea magazinului tău online, caută persoane care să te ajute. În acest fel, nu vei avea bătăi de cap cu asemenea elemente și îți vei putea concentra atenția asupra lucrurilor pe care știi să le faci cel mai bine.

Nu este deloc simplu să pornești un business online, chiar dacă ai la îndemână atât de multe instrumente moderne. Totuși, dacă ții cont de sfaturile prezentate vei fii mai aproape de reușită și vei căpăta experiența necesară pentru a face comerț online.

Pe-Internet

Pe-Internet

Articole: 554