Acum că ai găsit oferta de job potrivită, ai aplicat, ir cererea ți-a fost acceptată, ți-ai întocmit CV-ul și ai primit și o scrisoare de recomandare care să te ajute să faci o bună impresie, este timpul să te pregătești pentru testul final și anume, interviul de angajare. Cu siguranță, oricine poate mărturisi că un interviu de angajare vine întotdeauna cu multe emoții, indiferent cât de încrezător ești ca persoană. Îți dorești să faci o bună impresie, să câștigi încrederea angajatorului și să te asiguri că nu este ultima dată când îl vezi.
În cazul în care te gândești la o schimbare de carieră și ești în căutare de noi oportunități de job-uri sau ești proaspăt ieșit de pe băncile facultăți și vrei să te angajezi pentru prima dată, în rândurile ce urmează îți vom spune de ce aspecte trebuie să ții cont atunci când te pregătești pentru un interviu de angajare, astfel ca acesta să aibă rezultatul dorit de tine .
7 sfaturi pe care să le ții minte la interviul pe care vrei să îl treci
1. Îmbracă-te potrivit– indiferent de stilul tău vestimentar, un interviu de angajare nu este locul potrivit pentru a-ți afișa cele mai noi achiziții în materie de haine. Așa că renunță la culorile aprinse și piesele extravagante și optează în schimb, pentru culori calde, neutre și un stil clasic și minimalist.
2. Aranjează-te cât mai potrivit – continuând ideea că aspectul fizic contează foarte mult, renunță la accesoriile mari sau la un machiaj strident. Aranjează-te cât mai delicat și simplu, pentru a nu ieși în evidență în mod negativ. Există locuri de muncă în videochat, așa cum este KendraStudio.ro, unde aspectul fizic plăcut este esențial și un punct de selecție al candidaților, dar nici în acest domeniu nu sunt agreate ținutele și look-uri exagerate, nenaturale.
3. Adresează-te politicos – oricât de prietenos are fi mediul în care are loc interviul sau persoana care ține interviul, trebuie totuși să ții minte că te afli într-un scenariu formal, în care tu aplici pentru job și trebuie să arăți respect și bune maniere celui cu care stai de vorbă.
4. Cunoașteți foarte bine CV-ul – poate părea intuitiv, dar sunt mulți cei care trec cu vederea anumite detalii din CV, acelea fiind poate cele care atrag atenția angajatorului. Așa că citește și recitește documentul ce te reprezintă, până la virgulă și punct, pentru a-l putea discuta cât mai ușor cu angajatorul.
5. Nu încerca să îți complimentezi prea mult angajatorul – un zâmbet plăcut și o apreciere discretă sunt întotdeauna binevenite și fac pe oricine să se simtă admirat, însă dacă încerci cu orice ocazie să aduci cuvinte de laudă omului cu care discuți, este posibil să pari deplasat.
6. Nu discuta problemele pe care le-ai avut la job anterior – indiferent cu ce te-ai confruntat la locul de muncă, un interviu de angajare pentru un job dorit nu este sub nicio formă spațiul potrivit pentru a judeca și critica compania la care ai lucrat pentru o perioadă de timp.
7. Formulează răspunsuri concise și la subiect – este posibil ca angajatorul să îți pună diferite întrebări din diferite arii ale vieții tale, profesionale și nu numai. Încearcă de fiecare dată să răspunzi cât mai focusat pe subiect, să rămâi mereu într-o notă pozitivă și să lași senzația că ești stăpân pe situație și pe tine.
Acestea fiind spuse, sperăm că sfaturile noastre îți vor fi de folos pentru ca următorul interviu de angajare să aibă un rezultat pozitiv și chiar dacă nu, să fie o experiență din care să înveți lucruri care să îți folosească în viitor.
Sursa foto: Pexels.com