Odata cu venirea primaverii, oamenii incep sa renunte usor, rand pe rand, la cate o hainutza, la o pereche de sosete sau la cizmulitele groase, in favoarea pantofiorilor, a balerinilor si a hainelor subtirele, lejere.
Tot atat de usor, racim si ne alegem cu cate o viroza de toata frumusetea, datorita incalzirii vremii si a reaparitiei virusilor sau factorilor externi care pot provoca alergii.
Pot sa spun ca ma numar printre miile de persoane afectate de astenia de primavara si ca nu-mi place deloc acest lucru. Dureri de cap, indispozitie, nas infundat, stari de oboseala si somnolenta.
Sper ca vor trece cat de curand si ca imi voi reintra in grafic repede.
Pentru asta nu trebuie sa stau cu mainile in san, ci trebuie sa ma mobilizez si sa fac tot posibilul sa inving astentia, raceala sau alta forma de “boliciune”.
La fel si voi, daca vreti sa preveniti sau sa iesiti din aceasta stare, trebuie sa va mobilizati si sa luptati impotriva racelilor.
Ceaiurile – lichide esentiale, care ne intaresc sistemul imunitar, daca sunt consumate corespunzator si frecvent.
Pentru racelile aparute odata cu venirea primaverii, ceaiurile de tei si cel de sunatoare sunt cele mai indicate si de efect.
De asemenea, consumul de fructe proaspete si vitamine este mai mult decat necesar. Legumele si vitaminele aduc un aport semnificativ de vitamine organismului si il ajuta sa se refaca dupa o perioada mai grea, solicitanta.
Odihna este si ea foarte importanta in tratarea asteniilor de primavara. Pentru ca vremea tine cu noi, iti recomandam sa faci plimbari zilnic, pe jos, in aer liber, preferabil dimineata sau seara inainte de culcare.
In acest fel, organismul se va adapta mai usor schimbarilor vremii si iti pune si sangele in miscare.
Predispozitia catre depresii este mai mare la inceputul primaverii si asta deoarece organismul are nevoie de tonifierea sistemului imunitar. Acest lucru il poti face stand in aer liber, la soare sau printr-un aport consistent de vitamine, in lunile cu litera “r” : martie, aprilie, octombrie, etc.