Cea mai bună supă de pui cu tăieţei – reţeta bunicii

Supă de pui cu tăieţei este una din cele mai delicioase, mai puţin complicate reţete de supe şi care va fi apreciată atât de cei mai mici membrii ai familiei, cât şi de adulţi. Supa de pui cu tăieţei iese cel mai bine cu pui de curte, iar în lipsa acestuia, cu pui La Provincia. Una din supele pe care bunicile le preparau în copilărie, cea de pui cu tăieţei este extrem de gustoasă şi săţioasă.

Tăieţeii de casă nu sunt dificil de preparat şi cu siguranţă sunt mult mai delicioşi decât cei din comerţ. Fie că sunt tăiaţi manual sau cu maşina de făcut paste, în cazul în care cantitatea de tăieţei este mai mare, gustul este desăvârşit.

Ingrediente pentru supa de pui cu tăieţei

Pentru a pregăti supă de pui cu tăieţei, nu sunt necesare foarte multe ingrediente. Pentru tăieţei, 100 de grame de făină, un ou, puţină sare şi puţin ulei sunt suficiente. Pentru supă propriu-zisă, un pui La Provincia de 1- 1,5 kilograme, 4 morcovi medii, 2 cepe mari, o ţelină de mărime medie, o rădăcină de pătrunjel şi una de păstârnac şi 2 ardei graşi sunt suficienţi. Pe lângă aceste ingrediente, este nevoie de sare şi o legătură de pătrunjel proaspăt.

Cum se prepară supa de pui cu tăieţei

Pentru a prepara supa de pui cu tăieţei este necesar că întâi toate ingredientele, toate legumele să fie curăţate, spălate şi tăiate cuburi de dimensiuni egale. Puiul se va porţiona în bucăţi potrivite pentru ciorba, se va spăla şi se va pune la fiert într-o oală mare cu apă.

Se lasa puiul la fiert suficient de mult până când formează spumă şi aceasta este luată de câteva ori cu o spumieră. Atunci când apa devine limpede, se adăugă toate legumele tocate mărunt. Se lasă să fiarbă la foc mic până când legumele se înmoaie uşor.

Între timp, se prepară tăieţeii. Se adaugă sarea peste oul bătut şi se presara în ploaie faina care se încorporează uşor. Se formează pasta tare de tăieţei şi se unge cu puţin ulei. Se frământă pe blatul de lucru şi se lasă la frigider timp de zece minute. După aceea, se scoate din frigider, se întinde bine şi se taie pe jumătate. Fiecare jumătate se rulează uşor şi se taie tăieţeii fin cu un cuţit. Tăieţeii se separă şi se amestecă uşor cu mâinile.

Atunci când legumele au fiert împreună cu carnea, se adăugă tăieţeii la fiert. Se lăsa timp de 20 de minute sau până când sunt fierţi complet şi la final se adaugă legătură de pătrunjel spălată şi tocată mărunt.

Supă de pui cu tăieţei se serveşte caldă, la masa de prânz, sau chiar la masa de seară. Aceasta este o reţetă uşor de preparat, aromată, gustoasă şi uşoară.

Pe-Internet

Pe-Internet

Articole: 554