Cum să-ți amenajezi o baie de lux

Cu o planificare atentă şi o atenţie deosebită pentru detalii, îţi poţi transforma baia într-o cameră de lux. Dincolo de aspect şi de menţinerea valorii de piaţă a casei în care locuieşti, o baie de lux reprezintă crearea acelui spaţiu în care să te relaxezi după un program încărcat sau să primeşti energie pentru o nouă zi de lucru. Dar, pentru asta, ai nevoie de:

Materiale de calitate

Materialele premium sunt esenţiale pentru un astfel de proiect. Fie că vorbim despre pardoseală, pereţi, mobilier, ferestre, instalaţii sanitare şi electrice sau accesorii, calitatea trebuie să primeze. Au trecut vremurile când porţelanul era articol unic în baie. Piatra naturală, lemnul şi cristalul sunt doar câteva alternative de clasă. Dintre toate, pentru a defini un stil aparte, trebuie să alegi un obiect central. În funcţie de forma camerei şi de zona în care vrei să îndrepţi reflectoarele, acesta poate fi un model de pavaj, un imprimeu pe un perete, un accesoriu textil, un corp de iluminat sau chiar un obiect sanitar. În plus, dacă sondezi piaţa şi cumperi eficient, poţi găsi lavoare freestanding la preturi foarte bune, din materiale premium, cu design unic. Marmura, travertinul sau onixul sunt doar câteva exemple de alegeri populare pentru băile de lux, oferind un aspect elegant şi sofisticat.

Un mobilier bine ales

Baia poate fi o continuare firească a stilului arhitectural al casei sau o declaraţie aparte. Alegerea îţi aparţine, prima variantă fiind calea uşoară, iar cea de-a doua, mai complicată, dar cu multe satisfacţii în caz de reuşită. Nu uita, însă! Forma şi dimensiunile camerei impun o anumită configuraţie a mobilierului. Un spaţiu îngust îţi pune la încercare imaginaţia cu privire la soluţiile de depozitare, însă, probleme ridică şi încăperile generoase, care nu trebuie să pară nici sărăcăcioase, nici prea aglomerate. Adoptă modelul nordic în care funcţionalitatea primează şi tot ce este de prisos este ascuns în corpuri de mobilier bine organizate. Configurează camera cu mobilier executat la comandă, după rigorile spaţiului, şi alege lemn de calitate pentru dulapuri. Deasupra acestora poate trona cu uşurinţă un blat din piatră naturală, de marmură sau alt material mai colorat.

Spațiul dictează accesoriile

Şi în cazul accesoriilor, numărul de metri pătraţi disponibili este esenţial. Într-o cameră mare, poţi instala cu uşurinţă o cabină de duş în colţ şi o cadă de baie în centru. O cadă cu aspect clasic, aşezată în mijlocul camerei, atrage de îndată toate privirile. Pentru casele construite pe pământ, poţi alege varianta unei căzi îngropate sub nivelul pardoselii, în care trebuie să cobori două sau trei trepte – dacă este situată şi în dreptul ferestrei şi ai acces la un peisaj aparte, ai obţinut tabloul perfect! În schimb, dacă baia este mică, delimitează spaţiul de duş printr-un panou din sticlă de foarte bună calitate şi pardoseală diferită de restul camerei. Atât cada, cât şi cabina de duş, se pot transforma în instrumente de SPA la tine acasă. Alege modele cu hidro sau vibromasaj, care să-ţi transforme dimineţile şi serile în şedinţe de relaxare şi revigorare.

Atunci când cauţi inspiraţie pentru o baie de lux, gândeşte-te la ultimul hotel de patru sau cinci stele în care ai fost cazat. Acela poate fi un standard orientativ pentru ceea ce trebuie să obţii la tine acasă. Calitatea materialelor de construcţie, a instalaţiilor sanitare şi electrice şi a accesoriilor trebuie să primeze.

Pe-Internet

Pe-Internet

Articole: 905