Rulada de pui – un preparat gustos și sănătos

Trăim în era vitezei, în era produselor ultra procesate și semi-preparate, produse care, din păcate, ne fac mai mult rău decât bine. Specialiștii recomandă evitarea acestor alimente pline de conservanți și aditivi alimentari în favoarea celor pregătite cu drag în casă din ingrediente cât mai naturale. În cazul în care ai rămas în pană de idei pentru pregătirea unui mic dejun gustos și delicios, îți recomand o rulada cu pui care poate fi oferită cu încredere chiar și celor mici.

Datorită aspectului, dar și a gustului unic, acest preparat poate fi servit chiar și musafirilor fiind o alegere inspirată pentru un aperitiv de efect. Rețeta se pregătește simplu și rapid, are un grad mic de dificultate și poate fi gătită de oricine.

Ingredientele de bază

Înainte de a te apuca de treabă, trebuie să te asiguri că ai în cămară/frigider următoarele ingrediente:

·                 1-2 bucăți piept de pui;

·                 7 ouă;

·                 10-12 felii de șuncă Praga;

·                 2 linguri miere;

·                 300 ml vin alb;

·                 Condimente după gust (sare, piper, boia dulce, cimbru)

Etapele pregătirii ruladei

Oualele se fierb la foc mic timp de aproximativ 10 minute pentru a ne asigura că sunt complet gătite. După ce se răcesc, se vor tăia rondele. Pieptul se bate cu un ciocan și se taie în fâșii, după care se condimentează cu amestecul de sare, piper, boia dulce și cimbru. În funcție de preferințe, preparatul poate să fie puțin mai picant sau mai sărat.

Pasul următor constă în așezarea rondelelor de ou și a feliilor de șuncă Praga pe toată suprafața fâșiilor de pui. Se rulează puiul și se leagă bine cu ață alimentară. Preparatul astfel rezultat se așează într-o folie de aluminiu, unsă în prealabil cu puțin ulei pentru ca puiul să nu se ardă.

Se pune totul la cuptor, la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute. După ce timpul a expirat, rulada se scoate din cuptor, se îndepărtează folia de aluminiu și se unge cu miere. Vinul împreună cu puțină apă se toarnă în tavă și se mai bagă la cuptor pentru încă 30 de minute, timp suficient ca alcoolul să se evapore, iar puiul să capete o aromă desăvârșită. Atenție: timpul de gătire poate varia ușor, în funcție de grosimea pieptului de pui motiv pentru care trebuie să fiți cu ochii pe cuptor.

La fiecare 10 minute, rulada trebuie unsă cu lichidul din tavă pentru a dobândi o crustă frumoasă și aurie. Când preparatul începe să se rumenească înseamnă că este gătit corespunzător și poate fi scos din cuptor. Se îndepărtează ațele și se poate servi atât rece, cât și caldă.

Rulada de puipoate fi folosită în prepararea micului dejun al întregii familii sau poate lua locul unei cine. Alături de un piure de cartofi și de o salată fresh, cei dragi se vor declara multumiți de gustul desăvârșit.

Umplutura ruladei poate varia în funcție de preferințele fiecăruia, se poate folosi la fel de bine și cașcavalul, ardeiul sau ciupercile. În bucătărie, trebuie să experimentezi pentru a găsi rețeta potrivită gusturilor voastre.

Pe-Internet

Pe-Internet

Articole: 905