Top 4 beneficii ale reciclării

De la industrializare până la consum, oamenii produc o cantitate semnificativă de materiale reziduale. De exemplu, nu mai puțin de 5 miliarde de tone de deșeuri din plastic sunt aruncate în natură. Au fost concepute mai multe soluții pentru a gestiona corect aceste deșeuri. Dintre acestea, reciclarea este cea mai populară soluție și tot mai mulți oameni sunt sensibili la cauza mediului. Reciclarea constă în colectarea deșeurilor cu ajutorul diverselor echipamente (fie că este vorba de un prescontainer, a unei prese de balotat deșeuri etc.), separarea lor în funcție de natura sa și apoi transformarea în obiecte și produse reutilizabile.

Descoperă 4 dintre principalele avantaje ale reciclării 

Protejarea resurselor naturale

Resursele naturale transformate în produse devin deșeuri la sfârșitul vieții lor care trebuie eliminate. În acest ciclu nedeschis, resursele sunt exploatate pentru a satisface cererea mare de produse finite. Aceste produse, la rândul lor, devin deșeuri. Este ușor de înțeles că vor fi din ce în ce mai puține resurse și mult mai mult gunoi.

Reciclarea face ciclurile de transformare complete și continue. De fapt, permite deșeurilor să fie transformate înapoi în materii prime reutilizabile. Ca urmare, materialele secundare din deșeuri înlocuiesc parțial resursele naturale exploatate. Astfel, acestea din urmă (adesea neregenerabile) sunt păstrate și salvate.

Realizarea de obiecte noi

La sfârșitul procesului de reciclare, se obțin nu numai resurse secundare reutilizabile, ci și produse noi. Materiale precum sticla, aluminiul sau chiar metalul sunt 100% reciclabile. Ele pot fi refolosite la nesfârșit, fără a pierde nicio valoare. Datorită reciclării deșeurilor, obținem noi obiecte precum:

  • piese de schimb din metal,
  • decantatoare de sticlă,
  • ghivece de plastic,
  • cutii de aluminiu
  • reciclarea ecologiei mediului

Protejarea mediului împotriva poluării

Unul dintre avantajele notabile ale reciclării este că promovează controlul poluării. Deșeurile sunt foarte des incinerate sau pur și simplu eliminate în natură. Incinerarea are ca rezultat emisia de gaze nocive precum dioxidul de carbon și sulful.

Reciclarea deșeurilor (cutii, sticle, cutii de carton, cutii, metale etc.), pe de altă parte, promovează refolosirea acestor deșeuri în locul incinerării. Acest lucru contribuie considerabil la reducerea poluării și a încălzirii globale .

Reciclarea economisește energie

Pe lângă fabricarea de obiecte noi și lupta împotriva poluării, procesul de reciclare promovează și o raționalizare a utilizării energiei. De exemplu, reciclând o tonă de hârtie de carton sau o tonă de aluminiu, economisești aproximativ consumul de energie al unei persoane într-un an. Aceeași cantitate de carton reciclat este echivalentă cu conservarea a 1,5 sau chiar 2,5 tone de lemn, în funcție de caz. Acest gest îți va permite să asiguri consumul de energie al unei persoane pentru o lungă perioadă de timp.

Pe scurt, reciclarea are multe avantaje. Ajută la economisirea resurselor naturale și la lupta împotriva poluării. În plus, promovează producția de noi produse și economiile de energie în vederea dezvoltării durabile.

Pe-Internet

Pe-Internet

Articole: 905