Tot ce nu știai despre Zanzibar și merită să afli înainte de călătorie

Te-ai hotărât că anul acesta vacanța ta va fi una exotică? Sugestia noastră este să arunci o privire pe ofertele de vacanță în Zanzibar! Însă nu pleca nepregătit. Îți garantăm că vei avea o vacanță pe cât de aventuroasă, pe atât de plăcută, dacă vei citit rândurile de mai jos. 

N-ai nevoie de vaccin pentru Zanzibar 

Probabil că te-ai obișnuit să consulți lista de vaccinuri înainte de a pleca către o destinație exotică, cu precădere cele din Africa, dar de data asta poți sta liniștit. Pentru a merge în Zanzibar nu va fi nevoie să te vaccinezi dar, dacă vrei să vizitezi și continentul, adica Tanzania, va fi nevoie să ai vaccinurile la zi. 

Legat tot de sănătate, recomandările locale sunt chiar de bun simț: nu mânca în locuri insalubre, spală-te pe mâini cât de des poți și bea apă îmbuteliată din surse sigure. Nimic deosebit. 

Poți vizita Zanzibarul pe toată perioada anului 

Deși poți practic să vizitezi Zanzibarul oricând ți se năzare, clima fiind una în general prietenoasă, recomandările oficiale desemnează perioada dintre jumătatea lui martie și luna mai, dar și luna noiembrie, drept mai puțin potrivite. Evident, această avertizare are legătură cu sezonul ploios. 

Ca idee, vârful de sezon este între iulie-august și decembrie-februarie. Prin septembrie de exemplu temperaturile nu mai sunt atât de ridicate, iar prețurile sunt cele de extrasezon, aglomerația e doar o amintire, deci poți încerca și această perioadă. 

Localnicii sunt deosebit de prietenoși 

O călătorie în Zanzibar s-ar putea dovedi destul de dificilă pentru un introvert, mai ales din cauza mulțimilor de oameni care te iau cu asalt de când cobori din avion. Majoritatea băștinașilor te vor saluta, te vor invita să cumperi diverse obiecte de la ei sau chiar te vor tenta cu diverse feluri de mâncare. Deși acest comportament poate părea unul deosebit de comercial, oamenii sunt chiar foarte veseli, chiar dacă la bază sunt foarte sărăci. 

Acesta va fi, de fapt, unul dintre primele lucruri pe care le vei observa! Nivelul de trai este extrem de scăzut, orașele lor arătând mai degrabă ca niște sate uitate de lume de la noi. Totul este oarecum vechi și prăfuit, în afară de foarte puține hoteluri de lux, cu prețuri pe măsură. Discrepanța între sărăcie și lux este cu atât mai evidentă, mai ales dacă faci comparația cu o țară europeană. 

Religia predominantă este cea musulmană

Luând în calcul faptul că 98% dintre locuitorii Zanzibarului sunt musulmani, nu ar trebuie să te mire femeile cu burcă, numeroasele moschee sau chiar și fetițele care poartă hijab. Chiar și în calitate de vizitatoare se recomandă ca femeile să respecte aceste reguli de ținută, pentru a evita problemele.

Recomandat este să evitați pantalonii scurți sau rochiile scurte atunci când sunteți în locuri publice. O variantă acceptată sunt șalvarii, rochiile lungi și neapărat umerii acoperiți. Ca idee, femeile băștinașe fac chiar și baie în hainele specifice religiei. 

Nu vei putea plăti în euro

Moneda locală este șilingul tanzanian, acceptați fiind și dolarii americani. Atenție mare însă, 1 USD este echivalent cu aproximativ 2200 de TZS, deci vei plăti mereu în mii de șilingi. 

Acte necesare 

Românii care doresc să viziteze Zanzibarul vor avea nevoie de viză, ștampilată pe un pașaport normal, nu unul temporar. Procesul este unul deosebit de simplu totuși: la aeroport nu va fi nevoie decât să completezi un formular cu date despre perioada șederii, iar apoi vei primi ștampila în pașaport. 

Ei bine, acum ești pregătit pentru o vacanță de succes! 

Pe-Internet

Pe-Internet

Articole: 548
extrastyle.ro