Care este principalul obiectiv al unei cladiri nou construite? Sa reziste. Calitatea si durabilitatea reprezinta factorii de baza pe termen lung. Degeaba sunt prezente facilitati moderne si de ultima generatie, daca constructia nu poate rezista mai mult de cativa ani. Nimeni nu doreste sa investeasca bani intr-o casa care va creea probleme la primele dificultati intampinate.
Hidroizolatie si procesul de hidroizolare. In ce consta si la ce se aplica?
Termenul de hidroizolatie este des intalnit in domeniul constructiilor. In linii generale, reprezinta un proces complex, prin intermediul caruia o constructie devine impermeabila si protejata de posibilele daune care ar fi fost provocate de patrunderea apei.
Unele dintre exemplele cele mai intalnite de hidroizolatie se regasesc in pivnite, subsoluri si depozite. In acestea sunt stocate marfuri si produse care ar fi grav afectate de o expunere constanta la apa. Un alt exemplu de aplicabilitate il gasim la asezarile din zonele predispuse la precipitatii si umezeala. In cazul acestora, procesul de hidroizolare reprezinta o prioritate.
Metodele aplicate variaza in functie de calitate si materiale utilizate. Din cauza diversitatii mentionate, se recomanda apelarea la serviciile unui specialist care sa supravegheze si monitorizeze procesul. In caz contrar, se pot intampina dificultati.
Hidroizolatii terase. Pregatiri necesare in caz de hidroizolare.
Cand vine vorba de hidroizolatii terase, este recomandata realizarea catorva pasi de pregatire, inainte de inceperea procesului propriu-zis. Acesti pasi pot fi utilizati si in cadrul altor tipuri de hidroizolatii, cu toate ca nu sunt mereu necesari.
Un prim pas important consta in alegerea perioadei cand urmeaza sa fie realizat procesul. O temperatura rece nu da rezultate optime si nu este eficienta. Din aceasta cauza, anotimpurile calde ofera cele mai bune conditii de lucru.
Curatarea suprafetei de lucru trebuie facuta cu multa grija. Scopul principal consta in indepartarea tuturor partilor inconsistente, cat si eliminarea substantelor nocive care ar putea afecta procesul de hidroizolare, precum rugina, praful si vopseaua.
Examinarea suprafetei este cruciala. Trebuiesc observate din timp zonele ce prezinta anumite defecte. Daca acest pas nu este realizat, va exista riscul ca apa sa stagneze.
Pregatirea,testarea proprietatilor suprafetei de lucru si aplicarea de substante sunt, cel mai bine realizate, sub supravegherea unui specialist. Cu toate ca se pot realiza si pe cont propriu, totusi, va exista riscul ca anumite detalii sa nu fie observate de ochiul unei persoane fara experienta. Pe termen lung, poate duce la aparitia unor probleme grave in ceea ce priveste structura cladirii.