Rețete simple cu ouă fierte. Cum poți folosi ouăle rămase la Paște

Cu toții știm că ouăle sunt una dintre cele mai versatile și accesibile surse de proteine din bucătărie, iar la sărbătoarea Paștelui, acestea sunt deseori în centrul atenției. Cu toate acestea, după ce ouăle festive au fost vopsite, decorate și căutate în grădina din spate, se poate întâmpla să rămână ouă fierte în exces. 

În loc să le lăsați să se strice, există multe rețete simple și delicioase pe care le puteți încerca pentru a profita la maximum de ouăle rămase de la Paște. Acest articol vă va ghida prin diverse rețete creative și ușor de preparat, care transformă ouăle fierte în mâncăruri apetisante și sățioase, potrivite pentru micul dejun, prânz sau cină. 

Ce poți prepara cu ouă fierte?

Ce poți prepara cu ouă fierte?

Sursa foto

Rețeta Salată Orientală

Ingrediente:

  • 300 g bacon sau costiță afumată
  • 8 cartofi
  • 1-2 cepe
  • 3 ouă fierte
  • 1 roșie, tăiată cubulețe
  • Măsline
  • Sare
  • Piper
  • Ulei
  • Oțet

Instrucțiuni:

  1. Fierbeți cartofii în coajă, la foc mic, timp de aproximativ 20-30 de minute. Apoi, curățați-i de coajă și tăiați-i mărunt.
  2. Tăiați ceapa și adăugați-o peste cartofi, împreună cu măslinele și cele trei ouă fierte.
  3. Căliți costița afumată (sau baconul), împreună cu o roșie tăiată cubulețe, timp de 10 minute, apoi adăugați compoziția peste cartofi, ceapă, ouă și măsline.
  4. Adăugați sare, piper, ulei și oțet, după gust, și serviți preferabil rece.

Rețeta Cartofi Franțuzești

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi roșii
  • 300 g brânză telemea de oaie
  • 6 ouă (3 fierte și 3 crude)
  • 100 g unt
  • 100 g cașcaval
  • 100 ml smântână

Instrucțiuni:

  1. Spălați cartofii și puneți-i la fiert în apă cu sare, acoperiți cu un capac. După ce au fiert, scoateți-i din apă și lăsați-i să se răcească.
  2. Curățați de coajă cartofii și împărțiți-i în două: jumătate se taie rondele, iar cealaltă jumătate se pasează cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.
  3. Radeți brânza de oaie pe răzătoarea mică și amestecați-o cu cele 3 ouă crude.
  4. Ungeți o tavă cu unt pe toată suprafața și așezați primul strat de rondele de cartofi. Peste acesta, adăugați piureul de cartofi și brânza amestecată cu ouăle. Introduceți cele trei ouă fierte.
  5. Acoperiți cu un alt strat de rondele, cu cașcaval ras și cu smântână și bagați în cuptor.

Rețeta Corăbioare din Ouă Umplute

Ingrediente:

  • 8 ouă fierte
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 2 roșii mici
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 lingură brânză proaspătă
  • 1-2 linguri telemea rasă
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri muștar
  • 8 felii șuncă presată
  • Sare

Instrucțiuni:

  1. Spălați ouăle și puneți-le la fiert în apă cu un praf de sare. Lăsați-le să fiarbă 10 minute, apoi le lăsați în apă rece un minut, le curățați de coajă și le tăiați în jumătăți.
  2. Scoateți gălbenușurile fierte și radeți-le pe răzătoarea mică.
  3. Adăugați brânza proaspătă, telemeaua rasă, smântâna și muștarul. Omogenizați compoziția și adăugați ceapa verde, roșiile și ardeiul gras tăiate cubulețe.
  4. Umpleți jumătățile de ou cu această compoziție, apoi prindeți cu o scobitoare câte o jumătate felie de șuncă. Ornați cu ardei gras și ceapă verde.

Rețeta Chifteluțe cu Ouă Fierte

Ingrediente:

  • 600 g carne tocată de porc și de vită
  • 2-3 felii de franzelă
  • 100 ml lapte
  • 5-6 linguri de ulei
  • 8 ouă (6 fierte și 2 crude)
  • 1 linguriță amidon
  • Sare
  • 3-4 căței de usturoi
  • Pătrunjel verde

Instrucțiuni:

  1. Puneți carnea tocată într-un castron și amestecați-o cu franzela tăiată cubulețe, înmuiată în lapte, usturoiul pisat, 2 ouă crude bătute, amidonul, sare și o lingură de pătrunjel verde tocat mărunt.
  2. Împărțiți compoziția în 12 părți și formați chiftelele, bătându-le între palme.
  3. Faceți o adâncitură în fiecare chiftea, acoperiți-o cu ulei și așezați-le într-o tavă unsă cu ulei.
  4. Coaceți chiftelele în cuptorul preîncălzit la foc potrivit, 15-20 de minute. Adăugați puțină apă înainte de a fi gata.
  5. Curățați ouăle fierte de coajă, tăiați-le jumătăți și așezați-le în adânciturile din chiftele. Ornați cu pătrunjel verde tocat.

Salata bavareză este o opțiune delicioasă și ușor de preparat, cu doar câteva ingrediente pe care cu siguranță le aveți în bucătărie. Această salată poate fi pregătită rapid și va fi pe placul tuturor membrilor familiei. 

Este perfectă pentru a fi luată la serviciu într-o caserolă sau pentru a fi savurată acasă. Sfatul este să pregătiți mai mult decât credeți că veți mânca, pentru că colegii de la serviciu s-ar putea să dorească cu siguranță să deguste din această delicatesă. Descoperiți cât de ușor se prepară salata bavareză și bucurați-vă de o gustare savuroasă!

În plus, pentru zilele de după Paște, aveți la dispoziție diverse rețete creative, cum ar fi ouă cu spanac la cuptor sau o ruladă cu ou și spanac. Acestea sunt perfecte pentru a utiliza ingredientele rămase din cămara dvs., inclusiv ceapă verde, spanac, puțină carne de porc și, bineînțeles, ouă fierte. Rețetele sunt rapide, gustoase și aromate, oferindu-vă soluții delicioase pentru a profita de ouăle rămase de la masa de Paște.

Salată de ouă cu maioneză

Salată de ouă cu maioneză

Sursa foto

Salată de ouă cu maioneză este o altă variantă delicioasă, potrivită pentru a servi ca atare sau ca umplutură între două chifle ușor prăjite. Această rețetă simplă presupune folosirea ouălor fierte, un ou crud, ulei, muștar, sare și piper pentru a crea o maioneză gustoasă și fresh. 

Ouăle fierte rămase pot fi tăiate în sferturi sau felii și amestecate cu această maioneză delicioasă. Salata se servește cu un praf de piper proaspăt măcinat și poate fi însoțită cu o salată de verdeață proaspătă cu lămâie.

Nu în ultimul rând, ouăle scoțiene reprezintă o opțiune „altfel”, ușor de preparat și cu un rezultat final absolut delicios. Acest aperitiv se regăsește acum în multe pub-uri din Marea Britanie și Scoția și reprezintă un remediu eficient pentru a calma un stomac suprasolicitat de alcool. Rețeta este mai ușoară decât pare și merită să încercați această delicatesă de la Paște.

Astfel, puteți apela la diverse rețete pentru a valorifica ouăle rămase, de la ouă umplute la preparate mai sofisticate, cum ar fi rulada cu ou și spanac. 

Pe-Internet

Pe-Internet

Articole: 548
extrastyle.ro